avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare bugetari

Sunt bugetar la o unitate de stat. Din anul 2009 si pana in prezent sporl meu de vechime (25% prevaut in C.L.M.) Mi-a fost introdus in salariul de incadrare astfel: salariul de incadrare + sporul de vechime 25% = salariul de baza = salariul minim brut pe economie. Sau in alta varianta, cand salariul minim brut pe economie a crescut :
salariul de incadrare + sporul de vechime 25%+ o suma de completare = salariul de baza = salariul minim brut pe economie.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta practica este legala si daca este legala va rog sa-mi spuneti legea care a reglementat introducerea sporului de vechime in salariu.
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 07:53, 11 Iulie 2017
"Potrivit art. 1 alin. 5 din Legea nr. 285/2010 „ în salariul de bază, indemnizația lunară de încadrare, respectiv în solda funcției de bază/salariul funcției de bază aferente lunii octombrie 2010 sunt cuprinse sporurile, indemnizațiile, care potrivit Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, făceau parte din salariul de bază, din indemnizația de încadrare brută lunară, respectiv din solda/salariul funcției de bază, precum și sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu, acordate potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcții a unor categorii de personal din sectorul bugetar și stabilirea salariilor acestora, precum și alte măsuri în domeniul bugetar, cu modificările ulterioare. Sporurile stabilite prin legi sau hotărâri ale Guvernului necuprinse în Legea-cadru nr. 330/2009, cu modificările ulterioare, și care au fost acordate în anul 2010 ca sume compensatorii cu caracter tranzitoriu sau, după caz, ca sporuri la data reîncadrării se introduc în salariul de bază, în indemnizația de încadrare brută lunară, respectiv în solda/salariul de funcție, fără ca prin acordarea lor să conducă la creșteri salariale, altele decât cele prevăzute de prezenta lege."

Citeste mai mult: [ link extern ]

Totusi, va rog sa-mi spuneti daca slariul de baza trebuie sa fie egal cu salariul de incadrare. La mine difera. Adica, salariul de incadrare este o suma iar salariul de baza cuprinde salariul de incadrare plus sporul de vechime. Asta pana cand salariul de baza era mai mare decat salariul minim brut pe economie. Dupa ce salariul minim brut pe economie, a devenit mai mare decat salariul de baza, la salariul de baza, angajatorul mai adauga o suma asa incat salariul de baza sa fie egal cu salariul minim brut pe economie.Si asfel s-a ajuns la formula salariul de incadrare + sporul de vechime 25%+ o suma de completare = salariul de baza = salariul minim brut pe economie. Va rog sa-mi spuneti care este legea in baza careia angajatorul acorda acea suma de completare. De cand cu intrarea in vigoare a legii unice de salariare, (mie si nu numai) nu mi s-a mai indexat sau marit salariul. Astfel am ajuns ca dupa 35 de ani de munca, cu liceu si calificare maxima sa iau salariu 1450 brut. Este aberant si inuman ! Dar legal este ? Va rog sa ma lamuriti, ca daca nu au procedat corect, intentionezsa-i actionez in judecata.Nu mai putem trai cu atat de putini bani ! Muncim o viata si murim saraci...Groaznic, dar adevarat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2017
mancipri, utilizator
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri. (art.160 C.mun.)

"Salariul de bază reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul plătit din fonduri publice, corespunzător funcției, gradului/treptei profesionale, gradației, vechimii în specialitate.

Salariul lunar cuprinde salariul de bază ori, după caz, indemnizația lunară sau indemnizația de încadrare, compensațiile, indemnizațiile, sporurile, adaosurile, primele, premiile, precum și celelalte elemente ale sistemului de salarizare corespunzătoare fiecărei categorii de personal din sectorul bugetar" (extras din Legea 153/2017)
Multumesc ! Cu riscul ca devin enervant ; Ce este salariul de incadrare ? Salariul de incadrare nu trebuie sa ie gal cu salariul de baza? De unde o fi scos angajatorul 2 salarii trecute pe acelasi fluturas ...salariu de baza si salariul de incadrare?
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2017
mancipri, utilizator
Salariul de incadrare = salariul de baza (opinia mea)

Alte discuții în legătură

Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime jenicaprod jenicaprod Sporul de vechime se calculeaza la salariul minim pe economie ? 975 lei x 24 % = salariul de baza sau in cei 975 de lei se include si sporul de vechime? Atunci ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)