Buna ziua .Anul trecut din martie timp de 4 luni soțul a lucrat in Olanda legal .Cu acte in regula .Pâna aici e ok . L au intrebat daca avem copii .ca se poate sa si primim alocatie de acolo pt copiii ramasi in tară cu condiția ca mama (eu)sa fiu casnica .Sotul a fost de acord s a completat de catre Asistenta sociala un formular .toate bune si frumoase .A trecut un an jumatate ,nu am primit nimic .Ca sa primesc acasa o scrisoare de la Ajpis Cluj Decizie de suspendare a alocatie de stat pt copii.Motiv citez :Formular E411 Olanda Nici unul dintre parinți nu presteaza servici profesionale in Romania .Pe baza anchetei sociale se dispune suspendarea alocatie s.a.m.d.Cu ce dovada mi au suspendat taiat alocatia??Din Olanda nu am primit nimic .Ancheta sociala e doar pe hartie .Eu sunt In Romania ,soțul la fel se poate verifica .Cum imi pot recupera alocatia la copiii??Multumesc
Multumesc pt raspuns. Dar acum ce urmeaza ??sa astept sa treaca cat timp??Din Olanda oricum nici macar vreo scrisoare,ceva nu am primit .Totusi dupa toate astea imi pot recupera alocatia la copiii??mai au câțiva ani buni dat fiind ca au 3 ,respectiv 8 ani acum.
cam greu de recuperat acele sume .. .. luati o negatie din Olanda ca nu ati primit /nu primiti alocatie din partea acestui stat si mergeti la AJPIS sa depuneti actele pentru alocatia copiilor .. se poate acorda pe cel mult 12 luni din urma.
Alocatii copii
takytaky1
sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana
stancea
buna ziua am lucrat in germania eu si sotia mea cu acte si inca mai lucram cite 7luni pe an.in rominia avem 2 baieti minori de 12ani respectiv 13 ani.am ... (vezi toată discuția)