avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie




 
Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de 1 an din care a rezultat o fetiță care are 6 luni.în urma neînțelegerilor dintre mine și mama fetiței și în urma suspiciunilor dansei ca as fi avut o relație extraconjugala(țin sa precizez ca are nici un fel de dovezi ca as fi avut așa ceva mergând doar pe suspiciunile dansei)am ajuns sa ne despărțim.în ziua plecării mele mama fetiței mi a făcut plângere penala la politie pentru agresiune verbala și amenințări(țin sa precizez caci a pus o vecina ca martora aceasta fiind martora mincinoasa avand in vedere faptul caci nu a fost de fata la nici o discutie dintre mine si mama fetitei)acum dosarul a ajuns în instanță unde cere urm:autoritate părintească totala asupra fetiței....hotărâre judecătorească prin care sa poată sa scoată fetiță din tara când dorește ea fără acordul meu...cheltuieli de judecata și 1/4 pensie alimentara din veniturile mele.....dansa mai are în minor de 16 ani în întreținere dintr o căsătorie anterioara.
poate sa obțină așa ceva????
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariusss78 , utilizator 11:34, 7 Iulie 2017
Daca va aparati corespunzator si aveti avocat ca sa va faca apararile sansele ei sunt nule.
Altfel ar avea sanse farte mici ea dar se poate intampla sa va pacaliti sau sa fiti pacalit...
autoritate parinteasca exclusiva..nu va obtine. implicit nici drept de a scoate minorul fara acordul tau.
pensie, iti va lua 1/4, daca ai recunoscut copilul.
cheltuielile de judecata...depind de intampinarea pe care o vei face.

atat ptr partea civila, cat si ptr partea penala, ar fi de dorit sa-ti angajezi un avocat imediat ce vei primi orice plic de la instanta sau de la parchet.
Buna seara,
Exercitarea autoritatii parintesti COMUNE o puteti obtine.
Trebuie sa va aparati si sa aveti probe care sa demonteze minciunile.
Stati linistit. Nu poate obtine autoritate parinteasca exclusiva. Iar plangerea la politie e o prostie. Nu o sa o bage nimeni in seama. Va pierdeti timp si bani degeaba.
Asta și îmi doresc autoritate părintească comuna iar domiciliul copilului sa fie la mama și sa platsec pensie alimentara oricât dar as dorii sa o plătesc în natura dacă se poate dar sub nici o forma nu vreau sa mi pierd copilul adică autoritate deplina mamei

Alte discuții în legătură

Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca mariusss78 mariusss78 Bună ziua!am avut o relație de concubinaj de un an jumate din care a rezultat o fetiță care în prezent are 8 luni...eu și mama fetiței ne am despărțit ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)