avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ambalaje puse pe piata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ambalaje puse pe piata

Buna ziua!
Zilele acesta am intalnit o noua problema in ceea ce priveste ambalajele puse pe piata si anume: in cazul in care achizitionez un sac, palet, din tara, pentru uz intern (depozitare marfa, transport marfa intre punctele de lucru) e necesar sa il declar ca ambalaj pus pe piata.
Situatia am gandit-o in felul urmator: un consumator achizitioneaza un sac pentru uz in interes propriu(depozitare cereale, de exemplu), atunci cine suporta taxa pentru ambalajul pus pe piata: vanzatorul(acesta vanzand acel sac ca un produs)
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2017
N_I_C, utilizator
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 21:25, 11 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A introduce ambalaje pe piata reprezinta actiunea de a face disponibil pe piata un produs ambalat. Paletii, sacii etc., daca sunt folositi in alte scopuri decat de a face disponibile pe piata produse, nu se considera ambalaje introduse pe piata in sensul Legii 249/2015 deci in consecinta nu trebuie declarati.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare ambalaje la fondul de mediu radulescuflore radulescuflore Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri la raportarea ambalajelor introduse pe piata: - daca achizitionez paleti de lemn de la o firma producatoare din ... (vezi toată discuția)
Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)