Buna ziua,
am varsta de 62 ani,stagiu de cotizare de 37 ani (lucrez din 1980) si am lucrat in grupa II-a de munca 8 ani,8 luni si 25 zile; cf. legii 142/2016 ,ce coeficient de penalizare voi avea daca ma hotarasc sa ies la pensie partial anticipata (0.40 sau o.30%)? La stagiul de cotizare ,peste cel realizat se adauga si cel corespunzator anilor lucrati in gr. a II-a de munca. Multumesc.
Buna ziua,
am varsta de 62 ani,stagiu de cotizare de 37 ani (lucrez din 1980) si am lucrat in grupa II-a de munca 8 ani,8 luni si 25 zile; cf. legii 142/2016 ,ce coeficient de penalizare voi avea daca ma hotarasc sa ies la pensie partial anticipata (0.40 sau 0.30%)? pentru pensia partial anticipata, la stagiul de cotizare ,peste cel realizat se adauga si cel corespunzator anilor lucrati in gr. a II-a de munca. Multumesc.
8 ani grupa II mai aduc un stagiu aferent de 2 ani(3/luni/an).
8 ani de grupa II mai aduc si o reducere cu 1 an si 6 luni avastei standard de pensionare.
In aceste conditii, daca aveti 39 de ani de stagiu penalizarea la acest moment 62 de ani este de 5,4%.
nu am nici eu informatii sigure...numai zvonuri;sa dea Dumnezeu sa ramana asa...Multumesc pentru lamuriri...daca mai am nelamuriri va mai contactez..Cu stima, BD