avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Balanta de verificare distincta a unei asocieri in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Balanta de verificare distincta a unei asocieri in participatie

Buna ziua !

La o societate am un contract de asociere in participatie 50-50%. Societatea conduce evidenta asocierii si trebuie sa intocmeasca balanta de verificare proprie a asocierii, distincta de cea corespunzatoare activitatii proprii.
Inregistrarile veniturilor si cheltuielilor, pe baza de decont, le-am inregistrat in contabilitatea proprie.
Ma poate ajuta cineva, sa-mi spuneti cum fac inregistrarile contabile pentru a intocmi balanta de verificare proprie a asocierii ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:16, 8 Iulie 2017
Faceti inregistrarile asocierii distinct ca si cum ar fi o alta firma si intocmiti balanta de verificare iar, la sfarsit, adaugati notele contabile din asociere la cele din alte activitati si intocmiti balanta totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni in participatie realconta realconta Cum se poate verifica un decont pentru operatiuni in participatie primit de la o Societate comerciala. Precizez ca societatea are contract de asociere in ... (vezi toată discuția)
Virament impozit pe profit EricaNagy EricaNagy In cazul unei asicieri in participatie conform codului fiscal art 28 al;3 veniturile si cheltuielile se atribuie fiecarui asociat corespunzator cotei de ... (vezi toată discuția)
Asociatia in participatiune cryss8 cryss8 la o asociere in participatiune intre doua persoane juridice la sfarsitul luni trebuie sa arati in contul 458 veniturile si cheltuielie si nu in contul 121. ... (vezi toată discuția)