avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... transport de marfuri sub 3,5 tone
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

transport de marfuri sub 3,5 tone

Buna ziua

Sunt pe cale de a finaliza inscrierea la Registrul Comertului a unei intreprinderi familiare (IF). Printre obiectele de activitate se inscrie si "transport de marfuri".
Pentru transport de marfuri care nu se efectueaza ca activitate principala ci sporadic, imi trebuie aparat de taxat sau pot folosi casa de marcat fiscalizata pentru "targuri si oboare"? Pretul ransportului rezulta in urma negocierii cu clientul si nu per kilometru, iar transportul se face la distante de maximum 250 km.

multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
Georgian_007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgian_007 , utilizator 08:28, 28 Septembrie 2009
Nu aveti nevoie de aparat de taxat.
Puteti lua in calcul si varianta in care, pentru fiecare transport sa intocmiti un contract de presari servicii transport, in care includeti clauza de plata efectuata prin banca, cu ordin de plata. In aceasta situatie nu veti avea nevoie nici de casa de marcat.
Multumesc pentru solutie. In unele cazuri insa, in momente in care nu se pot desfasura alte activitati, se vor efectua curse de la oboare catre domiciliile clientilor, cu marfuri care nu au fost cumparate de la mine. Ramane oare posibila varianta cu contractul de prestari servicii transport impreuna cu bon fiscal, pe o casa de marcat fiscalizata "piete, targuri si oboare" ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat? muntenitadorinel muntenitadorinel Va rog lamuriti-ma la cod caen 9001 ii trebuie casa de marcat ? Unii zic ca da altii zic ca nu care e solutia corecta? (vezi toată discuția)
Factura + chitanta in locul casei de marcat andreibaboi andreibaboi Buna ziua, Am si eu o intrebare: in cazul unei terase (bar/restaurant) pot da clientilor factura + chitanta sau factura + bonul de la plata cu cardul in loc ... (vezi toată discuția)
Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)