avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenintari si injurii dupa ce un vecin fuma pe casa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenintari si injurii dupa ce un vecin fuma pe casa scarii.

Buna seara.
Am rugamintea sa ma indrumati cu, cateva sfaturi pentru a solutiona un conflict ivit astazi cu un vecin.
De cateva zile un vecin fumeaza pe casa scarii si a fost rugat intr-un mod civilizat sa inceteze, fiind si lege care interzice acest lucru. Ieri a inceput sa insulte dupa ce a fost rugat sa inceteze, continuand sa fumeze iar si iar pana tarziu in jurul orei 23:00. Astazi a iesit iar langa usa dansului si fuma si consuma bauturi alcoolice cu un alt vecin. Cand a fost rugat sa nu mai fumeze pentru ca tot fumul se ridica si deranjeaza, a recurs iar la insulte, argumentand ca e la usa dansului si face ce vrea. Am sunat la politie si a venit un echipaj care i au dat un avertisment si l-au rugat sa nu mai fumeze pentru ca il pot sanctiona pentru acest lucru, insa in timp ce domnii politisti erau de fata, a existat un schimb de replici (doar am argumentat ca este spatiu comun si ca poate fuma si consuma bauturi in apartamentul dansului fara probleme si ca astfel nu deranjeaza pe nimeni) dupa care s-a ridicat de pe trepte si si-a umflat pieptul, si-a strans pumnii si a recurs la amenintari, ca dupa ce pleaca politistii, citez "intra peste mine in casa si ne farma pe toti". Am intrebat domnii politisti daca au auzit cum ameninta si mi-au zis sa fac o sesizare la sediul politiei. Doresc doar sa evit repercursiuni asupra parintilor mei, acest individ consumand deseori bauturi alcoolice si sta destul de des langa usa dansului cu vecinul la "tigari si paharele"
Ce pot face in acest caz si daca are rost sa fac plangere pentru aceste amenintari (daca m-ar lua cineva in serios)? De fata erau fratele si tatal meu, inclusiv nevasta dansului care evident ii tinea partea.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat ajutator.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
adrian_adri, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 08:30, 16 Iulie 2017
Avand in vedere caracterul agresiv al vecinului este de preferat sa sesizati oficial politia teritoriala,sa indicati martorii la incident
Va multumesc pentru raspuns. Nu retin numele domnilor politisti prezenti la sesizare. Credeti ca m-ar ajuta cu ceva sa mentionez ca si dansii au fost martorii amenintarilor si a agresiunii verbale? Li se poate solicitata sa confirme cele intamplate?
Ideea e ca domnii politisti au tinut mai mult partea reclamatului, pentru ca eu argumentam si vecinul avea replici gen "asta-i nebun si du-te la tine acolo ca deja ma enervezi!" si ma tot trimitea la mine in casa, ca el e la usa la dansul si face ce vrea, iar replicile domnilor politisti au fost sa intru eu, fratele si tatal meu in casa si sa facem sesizare la sediul politiei, in loc sa incerce sa-l calmeze pe dansul sau sa-l trimita pe dansul care era destul de agresiv verbal si fizic in casa.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
adrian_adri, utilizator
Buna ziua. Am rugamintea sa ma indrumati in legatura cu ce demersuri as putea face pentru a avea liniste si siguranta, deoarece lucrurile au escaladat mult de cand v-am scris ultima data.
Am facut sesizare la sectia de politie teritoriala, rasunsul fiind ca sectoristul este in concediu si ca va reveni peste 2 sau 3 saptamani si abia atunci va veni sa mi ia alte declaratii.
Astazi dimineata in jurul orei 05:00, vecinul agresiv venind de la o nunta, a incercat sa deschida usa, fortand manerul si apoi a lovit cu putere usa de la intrare in apartament cu picioarele si pumnii de mai multe ori, strigand sfidator "Politia!". Bineinteles ca i-a trezit pe toti din casa. Tatal meu era deja in bucatarie la acel moment si eu tocmai m-am trezit sa beau apa. Lumina pe casa scarii era oprita si cand am deschis usa, am zarit doar o umbra si am auzit cum a inchis usa. (Mentionez ca mirosea si a fum de tigara pe casa scarii si am verificat apoi usa de la intrare in bloc care era incuiata). Am sunat iar politia si mi-au spus sa fac iar sesizare la sectie maine. Cu sesizari la sectia teritoriala am realizat ca nu rezolv nimic si as dori sa merg mai departe (doar ca nu stiu unde si ce as putea face in acest sens) pentru ca situatia a escaladat foarte mult si ma astept la orice din partea lui de acum.
Va multumesc mult pentru timpul acordat acestor randuri si pentru orice sfat ajutator.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a fortat manerul si a lovit cu picioarele usa de la intrare in apartamentul meu, dupa ce m-a amenintat ca intra peste mine in casa adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am rugamintea sa ma indrumati in legatura cu ce demersuri as putea face pentru a avea liniste si siguranta, deoarece lucrurile au escaladat mult de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui vecin NicolaeValentin NicolaeValentin Buna ziua. Am o problema cu un vecin de pe scara blocului. Eu stau la etajul 3 si el la 2. Este vorba de o femeie de 19-20 ani care are obiceiul sa fumeze ... (vezi toată discuția)
Vecin care fumează și bea cu orele pe casa scării. pot obliga asociația să ia măsuri, sau ce opțiuni am pentru a descuraja aceste nesimțiri? AdrianZet AdrianZet Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu niste pareri referitor la o situatie cu care ma confrunt si nu reusesc sa rezolv nimic intr-un mod civilizat. Pe ... (vezi toată discuția)