avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua, o intrebare si va multumesc ptr raspuns.Fostul sot a depus la judecatorie un dosar prin care dupa 10 ani cere partaj, si pana pe 8 august trebuie sa plateasca taxa de timbru,intrebarea mea este,daca eu nu accept acest partaj si sumele propuse de el, ce se intampla? adica dupa ce plateste si ajungem la tribunal, eu pot sa refuz sau ce sa fac,, va rog sa ma indrumati, el nu doreste suma propusa de mine.Va multumesc din suflet ptr ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:40, 10 Iulie 2017
Buna ziua,
Nu aveti cum sa nu acceptati partajul atat timp cat bunurile aduse la masa partajabila sunt bunuri comune.
Puteti doar sa nu fiti de acord cu valoarea bunurilor partajabile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Yasemine a scris:

daca eu nu accept acest partaj si sumele propuse de el, ce se intampla?

Va decide instanța de judecată, dacă dvs nu acceptați pretențiile lui.
Partajul nu se poate refuza, dar puteți propune probe prin care să vă apărați, și eventual să obțină reclamantul ceva mai puțin decât cere.
Multumesc din suflet ptr raspuns, am inteles .Inca o data Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, daca aveti bunuri care conteaza, vorbiti cu un avocat. propunerea amiabila se accepta la notar, in instanta ati ajuns tocmai pentru ca nu o acceptati.
Parerea mea e sa negociati, e mai ieftin si rapid. In final, tot la impartirea bunurilor se ajunge si, dupa atata timp, trebuie sa vedeti ce e mai important.
Aparati-va și dvs, depuneți cerere reconventionala. Chiar dacă fostul sot a cerut partajul, nu TB neapărat ca dvs sa fiți de acord cu împărțirea propusa de dansul. Va puteți arata punctul de vedere prin formularea unei cereri reconventionale.

Alte discuții în legătură

De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. este ... morosanucarmen morosanucarmen De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. Este vorba de împărțit niste loturi de pămînt. Suntem 5 moștenitori. Ca reclamant, am propus o ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei, probleme nirama nirama Buna ziua, va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi priliminare! Avem un ap. de 2 cam. si sunt nevoit sa accept divortul, dar nu si partajul egal, pt. ca nu as ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru pt. scoatere bunuri din masa partajabila MayaSeal MayaSeal Buna ziua , in cadrul unui partaj de bunuri comune , sotul parat doreste scoaterea de la masa partajabila a unei sume de bani , ce a fost calificata de ... (vezi toată discuția)