avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. Este ...

De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. Este vorba de împărțit niste loturi de pămînt. Suntem 5 moștenitori. Ca reclamant, am propus o partajare care a fost acceptată de doua rude.
Avem probleme cu celelalte doua rude:
- Un moștenitor nu a cooperat niciodata cu noi: adică nu a acceptat dar nici nu a respins calitatea de moștenitor. Pur și simplu nu a răspuns la nicio solicitare.
- Celălalt a acceptat inițial calitatea de moștenitor dar, se pare că nu-l mai interesează nimic, nu răspunde la telefon de unde înțeleg că nu vrea să semneze propunerea mea de partajare, ca nu vrea să renunțe la moștenire, că nu vrea sa trimită nici o declarație la judecatorie că renunță sau nu, să spună ce dorește,
Avocatul meu spune că singura soluție este evaluarea terenurilor!? Altfel procesul nu se mai termină niciodată?!
Ce părere aveți? Ce va avea în vedere judecătorul la împărțirea loturilor? Este obligatorie evaluarea terenurilor în acest caz?
Eu credeam că dacă unii moștenitori nu răspund la propunerea mea nici cu DA, nici cu NU, atunci partajarea se face conform propunerii mele acceptate de cele două rude. Nu înțeleg la ce ar folosi evaluarea terenurilor.
Vă mulțumesc anticipat și aștept cu nerăbdare sfatul dumneavoastră!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:26, 5 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pt ca loturile trebuie sa fie egale ca valoare, daca nu sunt, datorati sulte.
eu nu stiu cum ati cerut sa se imparta, dar de regula se evalueaza bunurile de impartit, fie si numai ca sa se determine corect si taxa de timbru.

Mulțumesc pentru răspuns! Eu primesc cel mai puțin că valoare. Am împărțit după cum voia fiecare inițial...cînd am pornit procesul. Doi moștenitori sint multumiti. Ceilalți doi moștenitori nu mai par interesați de nimic...nu răspund la telefon, nu merg la proces..nici nu renunță....nici nu vor ceva.
Daca se face evaluarea terenurilor care va costa mai mult decât valoarea pământului, nu vad cu ce se schimba situația pt că cei doi tot nu vor nimic....nici nu renunță la moștenire, nici altceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca veti castiga procesul, puteti cere cheltuieli de judecata.
daca instanta nu a cerut evaluarea, nu veniti dvs cu idei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Nu știu dacă mesajul meu ultim a fost postat. Mulțumesc mult pentru că îmi răspundeți!
Sigur, nu voi cere eu evaluarea! Avocatul a zis că aici se va ajunge, că judecătorul v-a cere evaluarea daca cei 2 moștenitori nu răspund de nici un fel, nu renunță la moștenire dar nici nu cer ceva.
Eu credeam că, dacă un moștenitor care a acceptat inițial moștenirea, nu vine la proces, nu vrea să semneze propunerea mea de împărțire a pământului, nu mai răspunde la telefon, nici nu scrie că renunță la moștenire, nu vrea nimic, nu se prezumă că renunță la tot sau că e de acord cu ce am propus eu?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se prezuma nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune ContSters172999 ContSters172999 Suntem 3 mostenitori (eu si doi frati de tata) cu vocatie succesorala cu drept din mostenire 1/3. Am mostenit de la tatal nostru 6 ha teren extravilan ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint gheltu gheltu pe certificatul de mostenitor suntem trei dintre care unul este decedat ,Daca vrem sa vindem pamintul cum procedam in cazul cind si urmasul celui decedat este ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune bebelush1900 bebelush1900 Sintem mai multi frati care am mostenit citeva loturi de pamint de la parintii care au decedat. Doi dintre frati nu vor sa participe la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)