avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare pamint
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare pamint

pe certificatul de mostenitor suntem trei dintre care unul este decedat ,Daca vrem sa vindem pamintul cum procedam in cazul cind si urmasul celui decedat este mort inaintea lui si nu avem nici un act doveditor fiindca s-a pierdut legatura cu ei de foarte mult timp.?
Fie faceti iesirea din indiviziune si nu o sa puteti vinde bucata de teren ce apartinea acelui mostenitor pana nu vin rudele sa discutati cu ele, fie incercati sa dati de urma lor...
Voi acum aveti proprietate comuna.
Ca sa dispuneti cum doriti de pamant trebuie sa iesiti din starea de proprietate comuna in care va aflati- prin partaj voluntar la notariat.
Practic, vi se imparte pamantul si fiecare va decide ce face cu acesta- il vinde, il da in arenda, il pastreaza, etc.

In acest fel , nu veti mai depinde unul de celalalt, fiecare avand bucata lui.

Referitor la fratele decedat, acesta va fi mostenit de cineva presupun, care va lua bucata sa de pamant si bunuri ce ii raman dupa moartea sa.
Cota -parte din dreptul de proprietate , odata determinata, poate fi instrainata.

Nu este obligatoriu sa procedati la partajare.

In ce -l priveste pe cel decedat, numai cota -parte pe care a detinut-o va fi transmisa catre succesori, in virtutea devolutiunii legale.

In prezent, nu sunt stabilite loturile.

Pentru determinarea loturilor, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea partajarii.

Succesorii pot fi reprezentati de un curator special, care sa le reprezinte interesele, un avocat din oficiu.

Citarea poate fi si telefonica.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune bebelush1900 bebelush1900 Sintem mai multi frati care am mostenit citeva loturi de pamint de la parintii care au decedat. Doi dintre frati nu vor sa participe la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)