Buna ziua ma numesc Manta Marioara am 65 ani am o pensie de urmas de 506 lei ,am dreptul sa ma angajez cu jumatate de norma la salariul minim pe economie ?
Lg.263/2010:ART. 86
(1) Soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş, indiferent de vârstă, pe perioada în
care este invalid de gradul I sau II, dacă durata căsătoriei a fost de cel puţin un an.
(2) Soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş, indiferent de vârstă şi de durata
căsătoriei, dacă decesul soţului susţinător s-a produs ca urmare a unui accident de muncă sau
a unei boli profesionale şi dacă nu realizează venituri lunare dintr-o activitate profesională
pentru care asigurarea este obligatorie ori dacă acestea sunt mai mici de 35% din câştigul
salarial mediu brut, prevăzut la art. 33 alin. (5).
Pt. anul acesta salariul mediu brut este 3131 lei, 35%=1096 lei, ceea ce inseamna ca puteti lucra 1/2 norma cu salariul minim pe economie.
Pensie urmas m.a.n
irinoaia
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la pensia de urmas, in conditiile in care sotul a efectuat stagiul militar in puncte strategice ... (vezi toată discuția)