avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere contra rezolutiei procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere contra rezolutiei procuror

am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ in valoare de 1000 ron precum si plata cheltuieli de judecata de 50 ron.ce a fost emisa la data de 07.05.2009prin care se specifica ca procurorul examinind dosarul de urmarire penala fata de care sa inceput urmarirea penala ptr tulburare de posesie art.220 alin.1C.P.Va rog sa ma informati ce trebuie sa fac ptr a anula plata amenzii.Mentionez faptul ca pentru invinuirele aduse nu am avut cunostinta de cauza,nu am fost instiintat despre un proces(daca a fost?)
Cel mai recent răspuns: natyca , utilizator 10:18, 16 Ianuarie 2010
ce se specifica? #-o
Impotriva dvs s-au efectuat acte de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie. Ma intreb totusi, nu ati fost chemat la declaratii de catre organul de urmarire penala? Nu ati avut cunostinta ca sunteti cercetat penal? Nu ati formulat aparari?
Dosarul nu a fost la instanta de judecata, el a fost finalizat de parchet prin SUP.
Aveti posibilitatea sa faceti plangere importiva rezolutiei procurorului in termen de 20 de zile de la comunicare.
Daca considerati aceasta solutie ca fiind nelegala si netemeinica , nu va ramane decat sa va adresati procurorului ierarhic superior ,prezentandu-i , totodata , motivele pentru care atacati respectiva ordonanta.

Mentionez faptul ca pentru invinuirele aduse nu am avut cunostinta de cauza,nu am fost instiintat despre un proces(daca a fost?)


Aminiti si ca nu a existat o legala citare a dumneavoastra , prin care ati fi aflat de invinuirea care vi se aduce.
Termenul de 20 de zile e unul imperativ , curge de la comunicarea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala.

Daca nici raspunsul procurorului ierarhic superior nu va multumeste , nu va ramane decat sa sesizati instanta de judecata (judecatoria in a carei raza teritoriala e situat parchetul care a efectuat urmarirea penala ) , tot in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei.
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului

(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.

(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.

(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.

(4) Dispozitiile art. 275-277 se aplica in mod corespunzator.


SUCCES!
=D>
Faceti plangere, conform art. 278 Cpp, in termen de 20 de zile de la data comunicarii solutiei data de procuror. Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (2) În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel sau ale procurorului şef de secţie al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere parchet corinaturnaciu corinaturnaciu CUM SE FORMULEAZA O PLANGEGRE LA PARCHET,DUPA CE AM PRIMIT DREPT REZULTAT SCOATEREA DE SUB URMARIRE PENALA:(:(:( IN URMA PLANGERII PENALA PE CARE AM FACUT-O LA ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului tyar tyar Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va ... (vezi toată discuția)