am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ in valoare de 1000 ron precum si plata cheltuieli de judecata de 50 ron.ce a fost emisa la data de 07.05.2009prin care se specifica ca procurorul examinind dosarul de urmarire penala fata de care sa inceput urmarirea penala ptr tulburare de posesie art.220 alin.1C.P.Va rog sa ma informati ce trebuie sa fac ptr a anula plata amenzii.Mentionez faptul ca pentru invinuirele aduse nu am avut cunostinta de cauza,nu am fost instiintat despre un proces(daca a fost?)
In termen de 20 de zile de la data primirii copiei dupa ordonanta, inaintati plangere la prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatora Radauti. Depuneti plangerea la Parchet. Solicitati anularea solutiei din ordonanta, pentru motivele pe care le considerati dvs. pertinente.In cazul in care dvs. nu ati fost audiat - nu ati fost chemat la cercetarea penala- invocati preponderent acest motiv, solicitand reluarea/completarea cercetarii penale. Cereti sa fiti audiat pentru a putea prezenta probele in favoarea dvs: inscrisuri, martori,expertiza, etc.
cum pot sa aflu date din dosarul in care am fost incriminat,pentru a putea aduce probe in favoarea mea,eu nestiind nimic despre faptele inscrise in rezolutia procurorului
Avand in vedere calitatea dvs in cazua,nu puteti afla date din dosar.
Pana la aceasta data nu a-ti fost informat referitor la concluziile cercetarilor
desfasurate asupra faptelor intreprinse de catre dvs?
Dupa ce luati act de aspectele retinute de catre autoriatatea competenta,puteti,in termen legal de 20 de zile sa formulati plangere in baza art 278-1 Cp pen impotriva masurilor/actelor intocmite de catre procuror la procurorul ierahic superior,inclusiv sa atentionati aspectul ca nu a fost respectata si aplicata procedura legala de citare si ca nu a-ti fost audiat in faza de cercetare penala.
In situatia in care nici concluziile procurorului ierarhic superior nu va multumesc sau contravin realitatii,mai aveti la dispozitie ,in termen legal de 20 de zile de la comunicarea ordonantei/rezolutiei,sa formulati plangere la judecatoria in raza careia se afla autoritatea care a efectuat cercetarea penala
Succes
Art. 281 Cod Proc Penala Curtea de Apel:
1. judeca in prima instanta:
a) infractiunile prevazute de Codul penal in art. 155-173 si infractiunile privind siguranta nationala a Romaniei prevazute in legi speciale;
a1) infractiunile prevazute de Codul penal in art. 2531, art. 273-276 cand s-a produs o catastrofa de cale ferata si art. 356-361;
b) infractiunile savarsite de judecatorii de la judecatorii si tribunale si de procurorii de la parchetele care functioneaza pe langa aceste instante, precum si de avocati, notari publici, executori judecatoresti si de controlorii financiari ai Curtii de Conturi;
Raspunsul la intrebarea dvs este "DA" iar temeiul de drept il aveti mai sus!
Parchetul competent a face cercetari penale cu privire la faptele judecatorilor de la Judecatorii este Parchetul de pe langa Curtea de Apel.