avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract vanzare-cumparare auto de pe persoana fizica ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract vanzare-cumparare auto de pe persoana fizica pe firma

Buna ziua,

Am vandut acum 2 saptamani o masina de pe persoana fizica unei firme. Am facut intre noi contract de vanzare-cumparare nodel nou. Mentiune plata numerar. L-am inregistrat la primarie, am scos masina din evidente.
Ieri m-a sunat cumparatorul ca el nu isi poate inregistra masina, ca ar fii trebuit sa imi plateasca o parte numerar si diferenta prin banca. Este foarte revoltat si ma "ameninta" ca imi aduce masina inapoi.
La felul in care mi-a vorbit nu indraznesc sa ma gandesc la alte metode in care am putea rezolva situatia.
Va rog sfatuiti-ma cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Am gresit cu ceva? Nu ar fi trebuit sa cunoasca el ce reguli trebuie sa respecte ca sa ii fie in regula contabilitatea?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 11:43, 11 Iulie 2017
Conform Legii 70/2015:

Art. 4.
(4) Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), către persoane fizice, reprezentând contravaloarea unor achiziţii de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanţe sau alte drepturi şi restituiri de împrumuturi sau alte finanţări se efectuează cu încadrarea în plafonul zilnic de 10.000 lei către o persoană. Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei.

Deci nu se putea numerar suma care depaseste 10.000 lei. Ar fi trebuit sa cunoasca legea. Acum ar putea sa va depuna suma ce depaseste 10.000 lei in contul d-voastra sau prin transfer bancar.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism de firma amortizat anita10 anita10 Conform noilor norme este permisa incasarea in numerar a c/v unui autoturism amortizat complect vandut unei persoane fizice in cazul in care suma totala nu ... (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Plafon retragere dividende din registru de casa avisdevara avisdevara pot retrage de mai multe ori din casa suma de 10000 lei reprezentand dividende pt 2015 ? (vezi toată discuția)