avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmpartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmpartire mostenire

Buna ziua!

Tatal meu a decedat. Suntem 3 frati si mama este in viata. Pe numele tatalui sunt 3 case. Fiecare dintre frati va lua o casa.
Intrebarea mea este daca pot sa merg la notar si sa trec pe numele meu casa care imi revine mie fara ca celelalte case sa fie trecute fratilor mei. Mentionez ca intre noi nu exista probleme, stim fiecare ce ne revine.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:21, 12 Iulie 2017
Nu, nu puteți. TB dezbătută succesiunea și in cadrul.partajului succesoral se va menționa exact ce casa revine fiecăruia dintre succesorii defunctului.
După ce veţi face succesiunea şi veţi avea certificatul de moştenitor, puteţi să vă întabulaţi dreptul D-vs. de proprietate asupra casei care vă va reveni.

1. Dezbateti succesiunea dupa tata si obtineti certificat de mostenitor
2.Intocmiti documentatia cadastrala pe imobilul care va intereseaza si intabulati dreptul de proprietate la Cartea funciara.
3. Incheiati un contract de donatie prin care mama+ celalti frati va doneaza cotele lor din acel imobil, iar in final dvs va intregiti dreptul de proprietate si casa va apartine in exclusivitate.
In privinta celorlalte case, daca fratii dvs nu sunt momentan pregatiti sa procedeze la fel, o sa ramaneti in continuare toti 4 in indiviziune
Eu va spus sa nu donati, faceti schimburi de cote, dari in plata, partaj, acte oneroase, nu donati ca nu e o donatie reala aia si nu e ok sa faceti acte interconectate la nivel teoretic dar fara sa fie interconectate si in scris. Va puteti lega la cap pe viitor, cand va e vreun mostenitor mai putin drag.
Ar trebui sa puteti face cadastrul inainte, dar nu e chiar important.
"acte interconectate la nivel teoretic dar fara sa fie interconectate si in scris."
Nu am inteles.

"nu donati ca nu e o donatie reala aia"
Mama si fratii doneaza cotele. Ce anume nu e real?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune StefanL61 StefanL61 In urma decesului unuia din parinti am deschis dosar de succesiune la motariat pentru un imobil, avand ca urmasi implicati pe sora mea, pe mine si pe parintele ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)