Bună ziua! Nu sunt avocat, dar sunt în situația dumneavoastră, cu un proces pe rol și cu o cerere (petit) pentru acordarea acestor ajutoare la trecerea în rezervă. Eu am ieșit în noe 2016 și, deși, OG 57/2015 și-a încetat aplicabilitatea la 31.12.2016, nu am beneficiat de acest drept! În urma numeroaselor rapoarte, apoi cereri, adresate unității militare unde mi-am încheiat activitatea, răspunsul juriștilor, a fost că există un termen suspensiv (respectiv, în OG 99/2019 și og 9/2017). În Întâmpinare, au folosit termenul de „suspendare continuă”, cu toate că, din punct de vedere al limbii ce o vorbim, e o contradicție flagrantă! Suspendarea are margini, bine definite, are limită și, așa cum vedem, legiuitorul a stabilit prin OG-uri, termenul de suspendare, care ar fi impus personalului, ce s-a supus acelei Legi, din momentul trecerii în rezervă! Ori, continuitatea poate fi și infinită! Degeaba am spus că legea civilă dispune doar de viitor (conform Cod de Procedură Civilă și Constituției României), ordonatorul de credite nu a pus în plată acest drept, mai mult, în contradicție cu ÎCCJ-ul, ei, nu mai recunosc acest drept, mi-au dat răspunsul astfel: „neavând dreptul la ajutoarele la trecerea în rezervă (...)”! Procesul a fost la Tribunal, cam acu o lună și ceva, iar dumneavoastră, tot acestei Instanțe, trebuie să vă adresați! Acum, aștept răspuns de la Instanță și, dacă doriți, o să vă mai spun, în privat, ce răspunsuri și ce Decizii am primit! Cât despre termenul suspensiv, care este prevăzut (în cazul dvs,) în OG9/2017, acesta a rămas fără „obiect”, odată ce Legea 284/2010 este abrogată, adusă la zero! Ce să mai suspenzi? Ce nu există? Dar, ei înțeleg altfel limba românească, decât o înțelegem noi... De câștigat, am văzut un singur caz, dar până la nivel Curte de Apel, apoi, am auzit, că MApN-ul a mers mai departe, iar respectivul ar fi pierdut! Acum, ori sunt doar vorbe, ori... E păcat că, foarte puțini, se mai „bat” pentru dreptul lor și că foarte mulți, renunță fără pic de „luptă”! Am urmărit și dezbaterea Direcției Financiare a MApN avută cu rezerviștii! Vă atașez link-ul la final! Interesant... Ei spun că au toate datele, la toți care au trecut în rezervă, și că decidenții politici sunt cei care ar trebui să acorde aceste ajutoare celor ce au ieșit până în iul 2017. Cum așa? Nu ei, nu MApN-ul! Păi dacă tu, instituție, nu ceri bani, pentru drepturile oamenilor, dacă tu, instituție, nu prevezi banii aceștia în buget, cine să-ți dea așa... că „ar trebui și ar spera”? Se „autosesizează factorul politic”? Ei au speranță, dar întăresc și că acest drept se prescrie după 3 ani... Sper să vă fi fost de ajutor... O zi bună și succes!(
[ link extern ] ).