Buna ziua sunt asistent personal cu carte de munca la primarie in baza certificatului de handicap grav cu insotitor al fetitei mele minore .A venit o poprire pe numele meu de la un credit neachitat iar primaria mi a oprit 30 % din venit chiar daca nu sunt angazata peimariei eu am un contract de munca in functia de asistent personal in baza certificatuluibei de handicap.Vroiam sa stiu daca este legal sa mi faca poprire sau primaria trebuia sa specifice ca nu sunt angajata primariei.
dar exista un articol ....
SECȚIUNEA 1
Bunurile mobile care nu se pot urmări
Limitele urmăririi veniturilor bănești
ART 728. A(7) Alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului
bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de
stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit
legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Potrivit art.728 alin.7 Cpc - Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele
pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de
deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea
indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru
niciun fel de datorii