avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copil

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am divortat de sotul meu in urma cu 10 ani, din casatoria noastra rezultand un copil. El s-a recasatorit, avand cu sotia lui 2 copii. In timpul mariajului, sotul a achizitionat 2 imobile si un teren, acestea fiind pe numele sotiei sale. Intre timp, el a decedat, iar sotia lui mi-a adus la cunostinta ca baiatul meu nu are drept de mostenire, deoarece toate bunurile sunt pe numele ei, si chiar daca au fost casatoriti si acele bunuri au fost achitate de el, ea neavand venituri, intre ei a existat un act de partaj matrimonial (sper ca am inteles eu bine). Din acest act ar reiesi ca desi au fost casatoriti, ea era proprietara bunurilor. Eu nu inteleg ce inseamna acest act si de ce copilul meu nu are dreptul legal de a-si mosteni tatal dupa moartea acestuia.
Va rog din suflet sa ma lamuriti. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:43, 13 Iulie 2017
Inseamna ca>
Ei au cumparat impreuna un apartament, in timpul casatoriei. Din punct de vedere legal, e bun comun.
Au avut loc discutii si probabil tocmai din scopul ca fiul dvs sa nu primeasca nimic, au incheiat ulterior acel act de partaj, prin care sotul i-a lasat sotiei intregul drept din apartament. Si astfel, din bun comun, apartamentul a devenit bun propriu.
Devenind bun propriu, practic copilul dvs nu mai are nici un drept. Nu este ruda cu a doua sotie.
In plus, la partaj, sotul i-a lasat doamnei tot. Deci nu mai exista bunuri de mostenit.
Este vorba de 2 apartamente si un teren. Sa inteleg ca acest partaj a fost facut in timpul casatoriei lor, si prin acel act, baiatul nu poate avea drept de mostenire chiar daca ea nu a contribuit cu nimic ? Va multumesc pentru raspuns si scuzati-ma, dar nu inteleg cum este posibil, dpdv legal, asa ceva.
Da, sotii si-au impartit bunurile in timpul casatoriei. Si la acel partaj, sotul i-a lasat sotiei tot.
Este posibil din punct de vedere legal.
Insa nu e vina nimanui, decat exclusiv a fostului sot, care stia ca mai are un copil.
Este destul de evident ca asta s-a dorit.
Poate fi atacat acest partaj in vreun fel de catre fiul meu? Va multumesc!
Nu

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru ... Anghe Anghe Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru achiziționarea unui apartament, astfel: 1.000 euro (anteprecontract) + 15% avans. din ... (vezi toată discuția)