avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui

buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau cum ma sfatuiti sa-l cumpar asa fel incat sotul meu sa nu aiba nici un drept asupra imobilui.va rog mult sa ma ajutati!va multumesc!#-o

Ii dati banii unei rude,care dupa ce il cumpara, i-l doneaza fiului ,cu drept de administrare dvs pana la majorat,in calitate de parinte.
la donarea apartamentului baiatul va deveni propietar?sau va ramane propietarul ruda?pe numele meu si al baiatului nu pot sa-l cumpar fara k sotu sa nu aibe drept?#-o#-o#-o
La donatie, minorul va deveni proprietar. Atentie la ruda respectiva, daca are copii sau e casatorita, mostenitorii ei vor putea ataca actul catre fiul dvs. si ii pot lua apartamentul:)
Daca apareti si dvs. pe act, o sa aiba drept sotul dvs. la un eventual divort/partaj.
Puteti sa ii cumparati direct pe numele minorului, cu procurator de fonduri o terta persoana. Atentie la acea persoana, acelasi caz cu donatia de mai sus, de preferat necasatorita si fara copii. De exemplu daca sunteti copil unic puteti sa il puneti pe unul din parintii dvs. ca procurator de fonduri.
nu ma tem de partaj sau divort,asa k as puteafi eu si baiatul minor propietarii?dar daca sotul meu are niste datorii si are drept asupra apartamentului i-ar putea fi luat bunul /imobilul?
si sa inteleg k donarease poate face pe lok tot atuci cand imobilul e cumparat.dak cumpara o ruda a sotului ma tem k dak sotului i se va intampla ceva rau k respectiva ruda sa nu demonstreze k e cumparat de ea si sa ma poata daafara cu tot cu baiat#-o#-o:sorry::sorry:?

Alte discuții în legătură

Apartament pentru copil minor FloareaStancilor FloareaStancilor Apartament copil minor Se poate cumpăra un apartament pe numele copilului minor? Părinții își pot face buletin la acea adresă? (vezi toată discuția)
Executare silita - procurator de fonduri KLMN KLMN Pentru ca nu am mai putut rambursa creditul unei banci,ma astept sa fiu executat silit. Nu am proprietati, locuiesc la socrii, si prin urmare singura ... (vezi toată discuția)