avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - procurator de fonduri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - procurator de fonduri

Pentru ca nu am mai putut rambursa creditul unei banci,ma astept sa fiu executat silit. Nu am proprietati, locuiesc la socrii, si prin urmare singura varianta ramane sa-mi opreasca 1/3 din salariu. Socrii urmau sa ne cumpere un apartament, dar dat fiind situatia actuala nu mai pot face lucrul acesta. Totusi, exista posibilitatea sa cumpere pe numele copilului nostru, dar acesta este minor (4 ani). Intrebare:
1. Daca face act de vanzare-cumparare pe numele copilului, avand ca procurator de fonduri chiar pe socrii mei (bunicii copilului), exista posibilitatea ca acesta vreodata sa fie atacat de alti mostenitori ai socrilor mei ?
2. Pot fi trecut eu ca procurator de fonduri in actul de vanzare-cumparare, fara a exista riscul ca banca/firma de recuperare sa se atinga de acel act al copilului meu si sa ceara executare silita a apartamentului nou cumparat ?
daca sunteti dvs trecut ca si procurator de fonduri exista posibilitatea sa va anuleze actul facut cu rea vointa si in dauna bancii.. daca sunt socrii procuratori de fonduri se pot considera banii in cauza ca donatie deghizata si sa se ceara reductiunea donatiei de fratii sau surorile sotiei dvs..daca e sotia dvs procuratoare de fonduri, numai e problema
avocatPetre a scris:

daca sunteti dvs trecut ca si procurator de fonduri exista posibilitatea sa va anuleze actul facut cu rea vointa si in dauna bancii.. daca sunt socrii procuratori de fonduri se pot considera banii in cauza ca donatie deghizata si sa se ceara reductiunea donatiei de fratii sau surorile sotiei dvs..daca e sotia dvs procuratoare de fonduri, numai e problema
...nu e nici o donatie deghizata...e o donatie cat se poate de "pe fata" insa indirecta facuta prin mecanismul stipulatiei pentru altul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)
Mostenire Dianaeric Dianaeric Buna ziua,eu si tatal copilului meu nu suntem casatoriti insa bunicul patern ar vrea sa ii lase copilului nostru minor(10luni)casa pe numele lui.\"socrul\"mai ... (vezi toată discuția)