avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,eu si tatal copilului meu nu suntem casatoriti insa bunicul patern ar vrea sa ii lase copilului nostru minor(10luni)casa pe numele lui."socrul"mai are o fica.cum as putea face ca ea sa nu atace decizia dupa moartea socrului?multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:41, 9 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Buniucul poate sa-i intocmeasca nepotului un act de vanzare cumparare.
Mergeti la un notar ca sa va dea exact conditiile.
Multumesc
Aveti in vedere ca sora concubinului este mostenitor rezervatar si poate ataca actul de vanzare/cumparare. In plus trebuie sa demonstrati ca minorul a "achitat" pretul in cazul contractului de v/c, altfel se considera ca fiind donatie deghizata.
Sepoate face un act de donatie la notar specificind ca este personala fara drept de raport ,acestea fiind mentionate nu este atacabil .
Sepoate face un act de donatie la notar specificind ca este personala fara drept de raport ,acestea fiind mentionate nu este atacabil .

Alte discuții în legătură

Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters139791 ContSters139791 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat. Bunica paterna mi-a instrainat apartamentul sau in timpul vietii printr-un contract ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)