Buna ziua,eu si tatal copilului meu nu suntem casatoriti insa bunicul patern ar vrea sa ii lase copilului nostru minor(10luni)casa pe numele lui."socrul"mai are o fica.cum as putea face ca ea sa nu atace decizia dupa moartea socrului?multumesc
Raportul donatiei nu are absolut nicio legatura cu dreptul legal al descendentilor la rezerva succesorala.
Discutați cu fiica respectiva, pentru că așa este corect. Dacă este ok cu această decizie a tatălui ei, puteti încheia un contract de donație.
Dacă nu accepta decizia bunicului, la fel de ok, nu are decât ca in termen de 2 ani de la decesul tatălui ei, să solicite reductiunea donatiei. Însă asta înseamnă să cheltuiască pe onorariul avocatului, al exportului, pe taxa de timbru, pe eventualele cheltuieli de judecată, ceea ce, raportat la cota pe care ar obtine-o din reductiune, va fi un dezavantaj.
Vanzare nu va recomand pentru că minorii nu au bani sa cumpere și ar trebui încheiat actul cu procurator de fonduri. Iar daca nu aveti de gând ca in realitate să îi platiti bunicului un pret real, sincer și serios, toată treaba este exact ca si o donație.
Testament
ContSters308967
Buna seara,
Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ContSters139791
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Tatal meu a decedat. Bunica paterna mi-a instrainat apartamentul sau in timpul vietii printr-un contract ... (vezi toată discuția)