avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor

Buna seara!

Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile?
Daca se poate ,ce drepturi avem noi, parintii, asupra imobilului respectiv.
De asemenea ma intereseaza daca(noi,parintii) ,ajungem in imposibilitatea de a mai plati un credit ipotecar la o banca , daca poate sa execute silit apartamentul de pe numele copilului.

V amultumesac anticipat!
Cel mai recent răspuns: Luca01 , utilizator 21:48, 12 Mai 2020
Copilul poate sta in act prin reprezentantul sau legal, parintii insa actul se vanzare se va face cu procuratori de fonduri prin donatie , caci minorul nu are venituri proprii, el poate primi donatie sau mosteni.
Parintii daca sunt procuratorii de fonduri prin donatie nu mai pot reprezenta copilul in act ci se va numi un curator care va semna actul sau I'l va asista le minor , daca acesta are intre 14-18 ani.
Asupra imobilului parintii nu pot incheia acte de instrainare din momentul cumpararii pe numele minorului.de asemenea nu se poate garanta cu acest imobil vreun credit sau orice alta creanta.
Conditiile de instrainare ale acestui imobil fiind destul de restrictive atat timp cat minorul nu atinge varsta majoratului, caci actele de instrainare facute de minor se supun autorizarii prealabile ale instantei de tutela se fac in interesul minorului exclusiv.
Vreau sa va pun o alta intrebare;
Avem un credit ipotecar si dorim sa mai achizitionam un apartament , fiind un credit pe termen lung ma intereseaza daca se ajunge in imposibilitatea de plata si implicit la executare silita ( nu pot avea siguranta venitului pe termen asa lung) daca pot sa vand apartamentul (cel de-al doilea) inaintea executarii fara ca banca sa aiba acces la el( sa nu existe vreo lege care sa ne interzica vanzarea bunurilor cu putin timp inainte de executare).
Va multumesc !
Daca cel de-al doilea apartament este cel cumparat pe numele minorului si copilul va fi inca minor la data vanzarii bunului, veti avea nevoie de acordul instantei de tutela.

Daca intre timp minorul devine major, va putea sa isi instraineze liber proprietatea, daca va dori de aceasta data.
Cel de-al doilea este tot pe numele meu , il pot vinde cu putin timp inainte de executarea silitaa primului apartament(ex: o luna) , ma gandesc sa nu interzica banca instrainarea bunurilor cu o luna inainte,(executarea fiind deja in curs). .. sper sa nu fie cazul de asa ceva dar .... nu pot sti...!
Multumesc!
Buna ziua.

Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Povestea apartamentului este cam lunga, pe scurt desi legal am dreptul la 50% moral nu am dreptul la mare lucru. Cred ca moral as avea dreptul la 10 poate 12% dar ma lipsesc de ei.

Cred ca am 2 variante dupa partaj:
1. Donatie catre fiul meu in vârsta de 11 ani
2. Vânzare catre el.

Vreau sa ma pazazesc de varianta in care fosta mea sotie poate fi pacalita de o terta persoana. Adica as dori sa ma asigur ca fiul meu nu ramâne pe drumuri. Din ce am inteles citind acest forum, vânzarea este mai restrictiva decât donatia. Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac? Nu am alti copii nici nu cred ca se pune problema altui copil cu alta femeie dar nu pot fi 100% sigur.

V-as ruga mult sa imi spuneti care sunt particularitatile si implicatiile in cele 2 cazuri. Cât de usor dispune mama de partea fiului, ce implicatii sunt pentru un ipotetic frate (sora) vitrega(a). Despre proceduri intr-un caz sau altul voi cere lamuriri mai târziu.

Cu stima

Alte discuții în legătură

Mostenire copil minor roxana_dido roxana_dido CUM ANUME POATE UN PARINTE, PROPRIETAR AL CASEI FAMILIEI SA LASE MOSTENIRE COPILULUI SAU MINOR CASA, FARA A PUTEA ATACA APOI ACEL ACT?MENTIONEZ CA SOTII NU MAI ... (vezi toată discuția)
Acte imobil pentru copil minor-nepot catalina.p catalina.p Bunicii ( sot-sotie cu varste de peste 73 ani ) bolnavi ai unui nepot in varsta de numai 3 ani- minor vor sa cumpere pe numele si pentru nepotul lor (in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca unguruiulica unguruiulica buna..am un credit care nu l-am mai platit din 2007 ...sunt casatorita si am un apartament pe numele meu..daca-l trec pe numele copilului el fiind minor ce ... (vezi toată discuția)