avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte imobil pentru copil minor-nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte imobil pentru copil minor-nepot

Bunicii ( sot-sotie cu varste de peste 73 ani ) bolnavi ai unui nepot in varsta de numai 3 ani- minor vor sa cumpere pe numele si pentru nepotul lor (in varsta de 3 ani )un imobil locuibil ( apartament sau garsoniera)in valoare de 100.000 euro intr-un mare oras univesitar al Romaniei , dar vor ca respectivul imobil sa nu poata fi instrainat de parintii copilului ( respectiv fiica si ginere) , dar nici copilul sa nu il instraineze cand va fi major ( se gandesc ca nepotul cand va fi major si mai ales un tinar nelinistit si cu anturaj sa nu fie tentat sa instraineze imobilul dar pentru bani si sa ramana pe drumuri ).
Cum sa procedeze?
Ce sa stipuleze in actul de vanzare-cumparare ?
Fac precizarea ca bunicii nu au decat o singura fiica (nu vrea sa o excluda de la mostenire- in caz de deces al lor) , dar vor sigur sa aibe ceva de la ei unicul lor nepot , azi in varsta de doar 3 ani .
Cum sfatuiti sa faca actul de vanzare-cumparare, ce clauze sa puna in el ?
Ce rol ar avea precizarea in actul de vanzare-cumparare :_ respectivul imobil este cumparat cu banii toti- integral primiti de la bunicii materni_
Poate actul respectiv sa fie combatut / anulat in instanta - sa zicem ca mama minorului ( fiica bunicilor ) la mostenire ar cere introducerea respectivului imobil in masa succesorala si astfel fiul ei ar pierde imobilul cumparat de bunici special pentru el ?
Va rog mult, astept un raspus ....
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 18:22, 25 Ianuarie 2010
un asemenea gest din partea bunicilor pentru nepotul lor este laudabil. cel mai bun sfat este ca acestia sa mearga la un notar public, sa explice situatia si, impreuna, sa ia cea mai buna hotarire. exista, din punct de vedere legal, posibilitatea ca acest lucru sa se realizeze. discutati cu un notar.
buna seara!
in situatia data parintii sa mearga la autoritatea tutelara care trebuie sa incuviinteze actul.
bunicii vor aparea in contractul de vanzare cumparare ca si procuratori de fonduri.
cu privire la clauzele de inalienabilitate, hmmm nu se pot face prea multe.
oricum imobiul nu va putea fi instrainat de catre parintii copilului decat cu acordul autoritatii tutetlare, banii se vor varsa intr-un cont deschis pe numele copilului etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza prin care se interzice vanzarea pe o perioada limitata de timp a imobilului nikepsh nikepsh Speta: bunicii doresc sa cumpere un apartament cu doua camere unui adolescent de 20 de ani pentru a-l responsabiliza si a-l ajuta sa devina matur. In ... (vezi toată discuția)
Pot instraina fiicei o locuinta cu clauza temporara de neinstrainare? micha69 micha69 As dori sa ii iau fiicei mele in viitorul apropiat, o garsoniera (fie sub forma de donatie, fie vanzare-cumparare, nu sunt sigura ce e mai bine) insa , ea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)