avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achiziționat, împreună cu soțul, un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achiziționat, împreună cu soțul, un apartament prin Prima casă. Ce acte putem face ca să fim siguri că în viitor proprietarul lui va fi doar copilul nostru (minor)? Soțul mai are un copil din prima căsătorie, față de care s-a ,,achitat"

Buna ziua. Eu împreună cu soțul meu am achiziționat un apartament prin programul "Prima casă" pt care vom plăti până la "adânci bătrâneți". Împreună avem un băiețel în vârstă de 7 ani. Ce acte putem încheia astfel încât să fim siguri că-i va rămâne DOAR lui casa? Menționez că soțul meu mai are o fata din căsătoria anterioară față de care s-a "achitat". Ce acte putem încheia astfel încât băiatul să nu fie pus în situația să împartă vreodată casa?
Va mulțumesc și vă doresc o zi frumoasă.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: valentinap39 , utilizator 21:05, 15 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs si sotul incheiati un partaj in timpul casatoriei, prin care sotul va lasa dvs imobilul iar dvs ii achitati o sulta.
Bunurl va fi propriu al dvs, astfel incat la decesul dvs, o sa va mosteneasca doar fiul.
Mulțumesc din suflet pentru răspuns. Este singura soluție sau mai sunt și alte posibilități?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa asteptati sa implineasca 18 ani , apoi puteti incheia un contract de intretinere.
Sau un contract de vanzare cumparare. Numai ca trebuie sa va achite pretul, cu dovada corespunzatoare. Se poate incheia si cat timp e minor, numai ca aveti nevoie de un procurator de fonduri (o alta persoana care sa ii doneze suma necesara achitarii pretului) si o dispozitie speciala de la instanta de tutela, prin care este desemnat un curator special care sa semneze contractul in locul lui.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricum o invartiti tot o donatie este. Sotul poate face donatie catre ambii săi copii si atunci e echitabil si in scris. Mare atentie cu copiii care cresc si apoi pot să-și evacueze parintii din diverse cauze. Cel mai sigur e să menționați in donatie dreptul de folosire pana la moarte si sa il treceti in CF. Cum il treceti acum, il puteti si scoate altadata.
S-ar putea sa mai fie o mica problema MARE. Platiti rate, deci banca are un cuvant de spus si sa se opuna. Garantia e apartamentul. Cum sa donezi apartamentul daca nu e platit?! Prima Casa are si ea regulile ei.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Să înțeleg deci că nu putem face nimic momentan... Sau sa ne interesăm la bancă? Să consultam un avocat sau un notar?

Alte discuții în legătură

Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Partaj madi1206 madi1206 Buna ziua! Din nou :rolleyes: Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa mai multi ani ContSters359971 ContSters359971 Am divortat in 2007 dar inca nu am facut partajul cu fosta sotie, avem impreuna aun apartament. Mai pot deschide acum partajul? daca da cam cat dureaza ... (vezi toată discuția)