avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua! Din nou :rolleyes:
Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece partea sa din casa pe numele copilului. Este posibil? Se poate ca si mama sa faca acelasi lucru? In felul acesta trecandu-se apart pe numele copilului?

Va multumesc!!!:worthy:

La partaj, apartamentul sau o cota din acesta va reveni tatalui. Doar dupa partaj tatal poate sa doneze partea sa copilului, dar acesata nu se poate face in cadrtul partajului, ci doar dupa, prin donatie.
Sigur ca se poate.Pot sa faca acest lucru si inaintea divortului.Pot amandoi se doneze sau sa vanda copilului apartamentul.Cati ani are copilul?
Asa cum a spus si colega doar dupa ce se incheie partajul se poate transmite catre copil cota parte din apartament,pentru ca doar atunci este stabilita cu exactitate cota parte ce revine fiecaruia dintre parinti.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat
Copilul are 26 ani.
Ideea era daca se poate face asa ca sa se evite un act de donate sau de vanz-cump care ar fo foarte scumpe ( impozite, onorarii notar).
De fapt, intrebarea este, care este cea mai ieftina metoda de a trece apart. in proprietatea copilului.

Va multumesc mult
Cea mai sigura modalitate este contractul de vanzare cumparare.Cand acest contract se incheie intre parinti si copil pretul apartamentului poate fi mult mai mic decat cel real.Chiar daca apartamentul ar valora pe piata imobiliara 50000 de euro el poate fi vandut si cu 3000 euro.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat
cota parte a fiecarui parinte poate fi stabilita dupa artaj, dupa aceasta se poate face act de donmatie sau vanzare. vanzarea cumpararea este recomandabila.

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Donatie teren si casa unui nepot Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Poate fi facut act de donatie de la bunic la nepot, copil de 5 ani cu clauze pt parintii nepotului? Ma intereseaza in cel mai mult sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune-testament ContSters257326 ContSters257326 [b]buna ziua, am mai discutat pe forum legat de urmatoarea problema : cum pot evita un eventual partaj succesorial ? parintii doresc sa imi lase in ... (vezi toată discuția)