buna ziua,
am mai discutat pe forum legat de urmatoarea problema :
cum pot evita un eventual partaj succesorial ?
parintii doresc sa imi lase in proprietate un imobil, dobandit de catre
dansii in anul 2000.
in aceeasi perioada, parintii au facut o donatie, o casa fratilor mei.
(donatie autentificata notar)
daca eu pe parcursul anilor, din 2000 pana in prezent am facut investitii in imobilul respectiv, (nu era decat o camera-o anexa si un parter construit fara finisaje) astfel in prezent imobilul este parter + etaj, finisaje normale.
vreau sa intocmesc un act juridic pentru cota parte ce ii revine tatalui meu.
astfel incat ceilalti frati sa nu poata beneficia de cota parte din acest imobil, in cazul
unei succesiuni, pentru cota ce revine din partea tatalui.
stiu ca in cazul unui succesiuni, 1/2 revine sotului supravietuitor, apoi restul de 1/2 se imparte in parti egale intre sotul supravietuitor si cei 3 descendenti.
ceilalti frati ar beneficia de 1/2, insa mai exista acea donatie de care au beneficiat deja din parte parintilor.
nu vreau sa las portite pentru procese in instanta si alte discutii, nu caut sa profit de pe urma parintilor, in momentul in care au decis sa le doneze fratilor mei , ideea era ca eu sa raman sa locuiesc cu ei, iar imobilul in cauza sa imi revina mie.
astfel am hotarat sa fac si investitii financiare substantiale, pe parcursul anilor, din 2000 pana in prezent, de la acel parter nefinisat, am ridicat un etaj, am adus imbunatatiri astfel incat eu si parintii mei sa beneficem de un confort normal.
aceste investitii au fost sume de bani,3-4000 de euro, plus un credit de 4000 de euro.
fratii au beneficiat deja de o donatie (acea casa, pretul de achizite in anul 2000 a fost cam 7000 de dolari).
m-am gandit si la varianta unui contract de vanz-cumparare, in care sa mentionez donatia facuta de parinti fratilor, plus celelalte investitii facute de catre mine, insa cu greu as putea sa imi permit taxele notariale si impozitul catre stat.
sigur trebuie sa existe o solutie.
apreciez si multumesc anticipat pentru orice raspuns care ma poate ajuta !!!
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
08:15, 10 Iunie 2013