avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie intre (viitori) soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie intre (viitori) soti

Buna ziua,

Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat intre mine si fosta sotie) de parintii mei mie si fostei sotii care a divortat de mine si s a recasatorit instigand copiii impotriva mea si a viitoarei sotii(ea e amenintata cu moartea, eu indur grele suferinte ca sa parasesc apartamentul, insasi fiica mea si fiul meu mi au cerut TATA, AR FI MAI BINE SA PLECI SI SA NE LASI PE MINE SI FRATELE MEU SA LOCUIM SINGURI AICI. DU TE SI STAI CU PARINTII TAI. Mentionez ca parintii mei locuiesc in o singura camera si au varsta de 85 ani). Din cauza ca sunt in curs de recasatorire, fosta sotie fiind deja recasatorita, mi se impune sa donez apartamentul copiilor pt ca viitoarea sotie sa nu mosteneasca. Intre mine si viitoarea sotie am optat pt regimul comunitatii legale de bunuri. Insa, doresc ca inainte de a initia fosta sotie partajul sa mi iau masuri de aparare. As putea dona acum inainte de casatorie sotiei actuale? As putea avea un sfat de la dvs. cum sa procedez ca sa ma apar? Am ajuns sa fie nevoie sa ma apar de proprii copii. Nu doresc sa las viitoarei mele sotii prin testament caci poate fi atacat. As dori ca apartamentul sa nu mai fie in posesia mea ca sa nu mai faca obiectul partajului sau sub ce forma pot locui si eu linistit la batranete in casa mea cu viitoarea sotie? Va multumesc pentru intelegere!
Ati mai postat acest subiect.
Ca sa puteti dona/ vinde viitoarei sotii, trebuie sa faceti intai partajul apartamentului.
cred ca asta ar fi cea mai buna varianta, vorbiti cu fosta sotie poate va intelegeti amiabil pt partaj.
Cu banii dupa cota dvs de ap, cumparati ceva mai mic si locuiti linistit singur cu sotia.

In plus, ori donatie ori testament e tot aia, tot liberalitate e si se ataca in exact aceleasi conditii.
Cat despre vanzare, viitoarea sotie are bani sa va plateasca? Dar daca ea decedeaza prima?
va multumesc pentru raspuns Avlil! Deci, nu pot dispune cum doresc de un bun al meu?
Pai nu e numai al dv., d-le, e impreuna cu fosta!
Eu va propun sa nu faceti demersuri sa va privati copii de un drept in favoarea viitoarei sotii. Probabil ca si cu prima sotie a fost la inceput totul frumos dar lucrurile s-au inrautatit , tot asa e posibil sa se intample cu viitoarea sotie dupa o anumita perioada. Eu zic sa o lasati cum este, sa faceti partajul si sa lasati mostenire copiilor actuali si cei viitori (daca vor fi) in proportiile cuvenite de lege. Nu faceti acum erori pe care sa le regretati mai tarziu... lucrurile se schimba dupa cum viata v-a demonstrat deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara? (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)