avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:24, 14 Februarie 2016
Nu se face partaj, se intocmeste un act de lichidare, va explica notarul, nimic complicat.

Multumesc de raspuns. Aceasta donatie va face parte si din masa succesorala a mea?
adica cum, la ce va referiti ? Daca donati, va iese din patrimoniu, asa ca nu va mai fi inclusa in masa succesorala ( cand va fi caul- dupa decesul dvs), ci va cuprinde alte bunuri daca mai aveti.
Daca nu ati dona, oricum fiul ar mosteni oricum cota dvs.
Alti copii mai aveti ? sau sotie ? ca sunt mostenitori rezervatari si trebuie sa tineti cont cand faceti donatii, sa nu le incalcati rezerva succesorala.
Sunt casatorit si am un copil si un apartament cu actuala sotie. Cu fosta sotie am acest apartament care vrem sa i-l donam copilului major.
Pana la urma:
Cate apartamente aveti in proprietarte ?
Cati copii aveti ?

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)