avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

Care sunt cheltuielile la care se aplica taxarea inversa in spatiu UE , daca firma este platitoare de tva? Firma are sediu in Romania, si face transport de marfa international. In acest sens angajatii vin la sediu firmei cu tot felul de documente din UE. La care pot sa aplic taxare inversa si la care nu. Stiu de ex ca la cazare nu se poate aplica taxare inversa, dar nu sunt sigur de celelalte ch. In legislatie scrie ca trebuie sa fie cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile si "cheltuielile generate de TVA ca urmare a aplicarii proratei. Cum sa o "judec", astfel incat sa nu gresesc? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
daniems_daniems, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Factura motorina cu si fara tva dragalina2006 dragalina2006 buna ziua. sunt o firma de transport marfa care are un contract cu firma x din UE. eu efectuez transport marfa pentru aceasta firma. am si un card de motorina ... (vezi toată discuția)