avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare tva servicii turism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare tva servicii turism

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. Pentru un sejur la Londra, partenerii platitori de TVA (am primit cod VAT) de acolo imi factureaza cazarea la hotel si transportul turistilor de la aeroport la hotel si invers, sau inchiriere auto.
Factura de cazare este cu TVA 0 si aici o introduc cu cota 9% taxare inversa?
Factura de transport este cu TVA 0 si aici o introduc cu 19% taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:44, 20 Mai 2009
aurora draghici a scris:

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. Pentru un sejur la Londra, partenerii platitori de TVA (am primit cod VAT) de acolo imi factureaza cazarea la hotel si transportul turistilor de la aeroport la hotel si invers, sau inchiriere auto.
Factura de cazare este cu TVA 0 si aici o introduc cu cota 9% taxare inversa?
Factura de transport este cu TVA 0 si aici o introduc cu 19% taxare inversa?

Pentru cota 9% taxare inversa
pentru cota 19% taxare inversa
In contabilitate 4426=4427 atat in jurnalul de cumparari cat si in jurnalul de vanzari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cazare mihaela-cristina mihaela-cristina Buna ziua, Va scriu in legatura cu o firma specializata in organizare evenimente de afaceri, care NU este autorizata ca agentie de turism, dar desfasoara ... (vezi toată discuția)
Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)
Problema tva neben neben Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Este cu siguranta o problema cu care v-ati mai intalnit dar imi este greu sa inteleg cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)