Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. Pentru un sejur la Londra, partenerii platitori de TVA (am primit cod VAT) de acolo imi factureaza cazarea la hotel si transportul turistilor de la aeroport la hotel si invers, sau inchiriere auto.
Factura de cazare este cu TVA 0 si aici o introduc cu cota 9% taxare inversa?
Factura de transport este cu TVA 0 si aici o introduc cu 19% taxare inversa?
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. Pentru un sejur la Londra, partenerii platitori de TVA (am primit cod VAT) de acolo imi factureaza cazarea la hotel si transportul turistilor de la aeroport la hotel si invers, sau inchiriere auto.
Factura de cazare este cu TVA 0 si aici o introduc cu cota 9% taxare inversa?
Factura de transport este cu TVA 0 si aici o introduc cu 19% taxare inversa?
Pentru cota 9% taxare inversa
pentru cota 19% taxare inversa
In contabilitate 4426=4427 atat in jurnalul de cumparari cat si in jurnalul de vanzari
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva cazare
mihaela-cristina
Buna ziua,
Va scriu in legatura cu o firma specializata in organizare evenimente de afaceri, care NU este autorizata ca agentie de turism, dar desfasoara ... (vezi toată discuția)
Problema tva
neben
Buna ziua,
As avea nevoie de sfatul dvs. Este cu siguranta o problema cu care v-ati mai intalnit dar imi este greu sa inteleg cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)