avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Problema TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Problema TVA

Buna ziua,

As avea nevoie de sfatul dvs. Este cu siguranta o problema cu care v-ati mai intalnit dar imi este greu sa inteleg cum trebuie sa procedez.

Firma mea (inregistrata in Romania ca platitoare de TVA) presteaza servicii informatice unei Universitati din Franta (care dispune de un nr de TVA Intracomunitar). Ambele coduri sunt valide, am verificat pe VIES azi.

Sunt pe cale sa generez o prima factura (20% din totalul tranzactiei) si din cate stiu facturarea se face fara TVA, atunci cand ambele firmei sunt platitoare de TVA in tari diferite.

Ati putea va rog sa-mi confirmati sau infirmati acest lucru?
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ellinia , utilizator 14:04, 18 Martie 2016
corect
francezii fac taxare inversa acolo
Buna ziua!

N-as vrea sa mai deschid un subiect nou, asa ca pun intrebarea aici.

O societate care nu are obiect de activitate turism si detine multe spatii pe care le inchiriaza, factureaza cu tva 20%.
Problema e ca respectiva societate scrie pe facturi "servicii cazare" nu inchiriere. Au schimbat si contractul pe care l-am semnat initial, din contract de inchiriere in contract de prestari servicii "cazare muncitori". Noi suntem beneficiarii spatiului inchiriat. Timp de un an de zile am primit facturi de la ei cu "cazare muncitori" si tva de 24%.
Nu prea mi se pare in regula. Serviciile de cazare nu se factureaza cu 9%?
Au voie sa ofere servicii de cazare daca ei au doar foarte multe spatii pe care le inchiriaza, nefiind unitate de turism?

Ma gandesc ca la urmatorul control de la Fisc, acest tva ne va fi dat jos.

Ca baza legala am gasit art. 140 alin (2) lit f din Codul fiscal, insa se refera doar la sectorul hotelier.

Ma intereseaza daca este alta baza legala prin care cei care factureaza cazare, nefiind unitati hoteliere, sa factureze cu tva 9%.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"facturare cu sau fara tva?" iacobandreea30 iacobandreea30 Avem o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu cod caen 5590 alte servicii de cazare. Este mai exact un fost hotel iesit din circuitul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva servicii turism aurora draghici aurora draghici Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Lucrez la o agentie de turism si achizitionam servicii de turrism de la firme din UE. ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza -ajutooooor! rodia rodia O societate B care are in chirie un spatiu de la o societate A vrea sa subinchirieze o parte din acesta (3 camere) la diverse persoane fizice. Proprietarul ... (vezi toată discuția)