avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA cazare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA cazare

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o firma specializata in organizare evenimente de afaceri, care NU este autorizata ca agentie de turism, dar desfasoara urmatoarele activitati, conform CAEN certificat constatator:
- servicii organizare targuri, expozitii si congrese 8230
- servicii rezervare si asistenta turistica 7990
- alte servicii de cazare 5590

In cazul organizarii unui seminar, care implica asigurarea catre client a serviciilor de cazare, masa si sala de conferinta, firma primeste din partea hotelului factura cu TVA 9% pentru cazare si 24% pentru restul serviciilor. Serviciile urmeaza a fi refacturare catre client, cu tarife mai mari decat cele primite de la hotel.

Intrebarile sunt:
1. Cum factureaza serviciile de cazare catre client? Cu TVA 9%?
2. Cum factureaza serviciile de cazare catre persoane fizice, in cazul in care unii cursanti isi achita individual? Cu TVA 9%?
3. Este obligatoriu ca societatea sa detina licenta de turism (sa fie autorizata ca agentie de turism) pentru a organiza evenimente de afaceri care implica si servicii de cazare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:18, 13 Martie 2014
Firma dvs. nu presteaza servicii de cazare - masa. Pe factura trebuie sa se specifice refacturare cheltuieli ( servicii) si se pune cota normala de tva.
Dvs nu refacturati serviciile primite de la hotel( cumparare - vanzare). Facturati serviciile dvs - un fel de intermediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare evenimente, nunti, botezuri, mese oficiale hantengri hantengri Suntem o pensiune turistica urbana cu sala de mese pentru turistii cazati si cu o bucatarie dotata. Pe langa aceasta activitate de baza dorim sa organizam si ... (vezi toată discuția)
Cod caen necesar zavahiri zavahiri Pentru furnizarea unui serviciu integrat catre o terta persoana de organizare a unui eveniment intr-o alta localitate ce cuprinde transport, cazare, inchiriere ... (vezi toată discuția)
Cod caen organizare evenimente corporate mffurtuna mffurtuna Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu codul caen sau codurile caen pentru organizarea de evenimente corporate (seminarii, conferinte, etc)? Este nevoie de ... (vezi toată discuția)