avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare autorizatie de imprejmuire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare autorizatie de imprejmuire

Buna ziua,

O casa a fost construita in 2002, iar cadastrul s-a facut in 2010. In 2012 a inceput un proces intre vecini prin care s-au modificat limitele terenurilor. Procesul s-a terminat definitiv si irevocabil in 2014. In 2016 unul dintre vecini s-a dus la primarie si a depus actele pentru autorizatie de imprejmuire. A depus cadastrul din 2010, dar planul gardului l-a facut dupa masuratorile expertului din proces. Asa a aparut un gard care "trece" prin casa lui si o parte din constructia care ii apartine a ramas pe partea vecinilor.

Am scos duplicat dupa cadastrul lui si extrasul de carte funciara, care sunt cele vechi, dinainte de proces.

1. Nu trebuia sa refaca, dupa sentinta, cadastrul si actele terenului si ale casei? Actele din 2010 pot fi considerate false dupa procesul din 2014?

2. Care este deosebirea intre autorizatie de construire si autorizatie de imprejmuire?

3. Primaria nu era obligata sa verifice terenul? Cum au putut sa dea o autorizatie a unui gard care sa taie o casa? Cand in 2002 aceeasi primarie a dat autorizatie de construire a unui imobil pe ambele terenuri...

Unde trebuie mers si cum se poate solutiona aceasta problema? Primaria poate anula sau revoca aceasta autorizatie data pe 01.11.2016?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Litigiu intre vecini magdaparvu magdaparvu Buna ziua. In luna Octombrie 2017 am achizitionat un teren in comuna Corbeanca. In momentul vanzarii a fost refacut cadastrul iar la inceputul anului 2018 a ... (vezi toată discuția)
O autorizatie de imprejmuire poate fi revocata de primaria care a emis-o? 25Maria23 25Maria23 O autorizatie de imprejmuire (eliberata pe 1.11.2016) poate fi revocata de Primaria care a emis-o? Daca se constata ca autorizatia a fost data pe niste acte ... (vezi toată discuția)
Constructie gard vecin pe terenul meu Istrian Istrian Buna ziua, Am incercat sa gasesc pe discutiile existente un raspuns la dilema cu care ma confrunt dar nu am reusit sa identific. Pe scurt situatia este ... (vezi toată discuția)