avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu intre vecini

Buna ziua.

In luna Octombrie 2017 am achizitionat un teren in comuna Corbeanca. In momentul vanzarii a fost refacut cadastrul iar la inceputul anului 2018 a fost facuta si intarusarea terenului. De atunci sunt in disputa cu un vecin pentru ca pe latura comuna, terenurile se suprapun pe toata lungimea si aproximativ 30 cm pe latime. Cel care a facut intarusarea mi-a spus ca este datorat faptului ca cele 2 cadastre sunt facute cu tehnologii diferite dar ca am meu, fiind mai recent, este facut dupa tehnologia curenta. Intre timp am obtinut autorizatia de constructie pentru casa si imprejmuire si doresc sa incep constructia gardului, insa vecinul ma ameninta cu litigiu.

Mentionez ca pe latura respectiva nu am gard nici eu si nici vecinul, iar planul casei mele nu este pe fasia aflata in disputa.
Intrebarea mea este daca poate fi suspendata autorizatia de constructie in cazul unui litigiu in aceasta speta.

Multumesc.
Buna ziua,

Daca solicitati autorizatie doar pentru constructie locuinta, nu se poate dispune suspendarea executarii lucrarilor efectuate in baza acelei autorizatii de construire sau anularea autorizatiei.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Buna seara.
Multumesc pentru raspuns. Autorizatia de constructie este emisa pentru locuinta, imprejmuire si bransament inclusiv electric. Schimba asta raspunsul dumneavoastra?
Buna ziua,

Da, in acest caz, este posibil. sa se dispuna suspendarea executarii lucrarilor de construire pana la solutionarea litigiului cu privire la teren. Angajati-va avocat, acesta poate gasi solutii
legale care sa duca respingerea cererii de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, imi darama casa !!! gabivlascu gabivlascu Buna ziua, In anul 2010 am achizitionat un teren avand o casa veche. Am obtinut o autorizatie de desfiintare si am inceput demolarea casei vechi. Apoi am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire anexe gygy83 gygy83 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste autorizatia de constructie a unei anexe (magazie) si a gardului. Din ce am citit, am inteles ca e nevoie de ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren 27 cm catyama catyama Buna ziua, Am un teren care este imprejmuit cu gard. In fapt, se pare ca la construirea gardului eu am intrat cu 27 cm pe terenul vecinului pe o lungime de ... (vezi toată discuția)