Buna ziua,
In anul 2010 am achizitionat un teren avand o casa veche. Am obtinut o autorizatie de desfiintare si am inceput demolarea casei vechi. Apoi am obtinut o autorizatie de construire pentru un imobil P=M si am inceput lucrarile. Odata cu inceperea constructiei au aparut unele probleme cu un vecin din fata casei are nu mi-a dat voie sa construiesc imobilul cu mansarda motivand ca nu vrea el. De aici au inceput problemele, facandu-mi reclamatii peste reclamantii la toate institutiile statului (ITM, Mediu, OCPI, Primarie, Inspectoratul in constructii,etc), procese pentru sistarea lucrarilor la casa si anularea autorizatiei de construire, procese pe care le-am castigat in orasul de domiciliu. Apoi vecinul, a facut recurs la Bucuresti la Curtea de Apel pentru ambele procese (proces pentru sistarea lucrarilor si anularea autorizatiei de construire), castigand doar recursul pentru anularea autorizatiei de construire. La momentul respectiv (martie 2012) cand mi-a fost anulata autorizatia , imobilul era construit 100% dar nemaiavand timp pentru a face si receptia imobilului.
Mentionez faptul ca terenul pe care il detin, impreuna cu terenul vecinului, plus un alt teren au fost initial ale unui singur proprietar care pe parcurs au fost impartine in 3 parti egale si vandute. In anul 2010 cand am intra in posesia documentelor de proprietate am constatat ca din cauza celor de la OCPI cand s-au realizat cartile funciare ale terenului meu si ale vecinului, coordonatele se suprapuneau. S-a deschis un proces pentru acest lucru (rectificare carte funciara) motiv pentru care instanta de judecata a hotarat sa se faca alte masuratori. Masuratorile s-au facut de un anumit topometrist care mult mai tarziu am aflat ca este un prieten apropiat al vecinului meu. Initial terenul a fost in forma dreptunghiulara avand o lungime de 41m si latime de 8.07m pe o suprafata de 330mp. In urma masuratorilor terenul meu nu a mai avut acelasi metraj dar avand aceasi suprafata (330mp). Adica terenul avea in dreptul casei o latime de 7.5m iar la capatul celalalt avea o latime mai mare nemaiavand acea forma drptunghiulara. Motiv pentru care noi nu mai putem obtine o alta autorizatie deoarece nu se mai respecta limitele admise pentru construirea unui imobil pe un teren (distanta de la gard pana la zidul casei de 3m , etc) fapt ce a dus si la anularea autorizatie de construire la Curtea de Apel Bucuresti.
In prezent suntem intr-un alt proces deschis de vecin pentru desfiintarea lucrarilor, adica demolarea casei. Mentionez faptul ca vecinul a ajuns la Ministerul de Stat in constructii la Bucuresti, iar de aici s-au facut presiuni la institutiile locale , facanduse procese verbale pentru stadiul lucrarilor si am primit termen ca pana la 30 august 2013 sa intram in legalitate , lucru pe care noi nu il putem face deoarece suntem in litigiu si avand si acea problema cu distantele….
VA ROG SA MA AJUTATI ACEASTA PROBLEMA cu un sfat, idei sau cu o persoana care a mai avut un asemenea caz!!!!
(am investit in imobil aproximati 150000 ron, bani pe care i-am imprumutat din banci si bani pe care i-am strans de-alungul vietii !!!
E-mail: gabi.vlascu@yahoo.com
Va multumesc !!!!
[Editarea consta in eliminarea numarului de telefon]