avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Anulare autorizatie de construire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Anulare autorizatie de construire

In cazul in care Primaria emite o autorizatie de construire cu cadastru, acte de proprietate si extras de CF la zi toate conforme la momentul respectiv, iar in urma unui proces ulterior intre detinatorul autorizației si vecini, instanta dispune anularea actelor de proprietate, dar nu si a autorizatiei de construire emisa ori desfiintarea constructiei, ce masuri trebuie luate de catre Primarie in aceasta privinta sau de catre vecinii care au intentat procesul? Detinatorul autorizatiei a obtinut titlul de proprietate fraudulos in complicitate cu cei de la OCPI iar acum Primaria este prinsa la mijloc pentru ca instanta nu a dispus si desfiintarea autorizației ori desfiintarea constructiei pentru care a fost emisa autorizatia. Sentința este definitiva si vizeaza strict terenul. In aceasta privinta, Primaria a radiat terenurile, dar ce trebuie facut in privinta autorizatiei din moment ce numai instanta poate dispune anularea acesteia. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
Cmv17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cmv17 , utilizator 20:19, 22 Mai 2019
ce interes mai are desfintarea autorizatiei odata de s-a desfintat actele frauduroase ?

In acest moment cine are inscris dreptul de propietate in CF poate solicita obligarea desfintarii lucrarilor efectuate .
Cauza este penala dupa cate observ, luati legatura cu un avocat .
Asa ar fi logic, insa cei care au intentat procesul vor ca Primaria sa ia masuri conform sentintei. S au luat masuri la rolul agricol si financiar, dar vor si desfiintarea gardului pentru care s-a emis autorizatia. Numai ca autorizatia nu a fost anulata de catre instanta, singura care poate face acest lucru, inclusiv impunerea desfiintarea acestuia.

Antik a scris:

ce interes mai are desfintarea autorizatiei odata de s-a desfintat actele frauduroase ?

In acest moment cine are inscris dreptul de propietate in CF poate solicita obligarea desfintarii lucrarilor efectuate .
Cauza este penala dupa cate observ, luati legatura cu un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedirea dreptului de proprietate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru inchirierea unui spatiu, autorizatia emisa de catre primarie este act doveditor al proprietatii? Este vorba de o autorizatie emisa ... (vezi toată discuția)
Proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși): construcții+teren im82 im82 Bună dimineața, Ref. la o proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși), construcții+teren ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala pe drum de servitute. ajutor! kira34 kira34 Am achizitionat o casa construita, dintr-un sir de 7. Toate casele sunt identice. Pe partea stanga a lotului pe care au fost construite aceste case sunt ... (vezi toată discuția)