pentru inchirierea unui spatiu, autorizatia emisa de catre primarie este act doveditor al proprietatii? Este vorba de o autorizatie emisa inainte de '89 si in zona respectiva doar in baza unor astfel de acte s-au repartizat casele acolo. Imobilul este in Barlad.
desteapta intrebare..:)
in opinia mea nu-i, autorizatia vizand doar legalitatea in conformitate cu PUG..etc..etc
sunt si opinii contrare...
insa, apreciez ca detinatorul autorizatiei nu poate fi decat constructor de buna credinta, iar in lipsa unui dr de superficie proprietarul tarenului poate invoca cu succes accesiunea.
Punct
asta e problema...ca autorizatia in cauza nu este eliberata ieri-azi pentru aceea constructie, ci s-a primit dupa ce s-au desfiintat niste CAP-uri....imobilele sunt construite de prin anii 80 mai mult, primaria vizeaza, exact ca si finantele, contractele de inchiriere
nu cred ca tine loc de act de propietate. cred ca ar trebui sa vorbiti cu un avocat si un topograf . s-ar putea sa mearga ordinul prefectului in vederea dobandirii imobilului
Va sugerez sa verificati, daca imobilul este inregistrat la Primaria BArlad si declarat in vederea impunerii, de catre cel care este detinatorul autorizatiei de constructie, daca da si acesta poate fi o dovada in plus pentru sustinerea posesiei de buna credinta .
DAAAA... CU CERTITUDINE
- Autorizatia de construire este acel act care confera dreptul de a construi un imobil.
- Autorizatia de construire este eliberata de catre Primaria localitatii/sectorului pe raza caruia se afla terenul pe care urmeaza a se construi.
- Autorizatia de construire —se poate transmite dreptul de construi odata cu transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului.
- Autorizatia de construire are o valabilitate limitata si se poate prelungi. Durata de executie si valabilitatea ofertei se cere de catre beneficiar;
- Autorizatia de construire se elibereaza pe baza avizelor si acordurilor luate si a proiectului tehnic .
- Autorizatia de construire se elibereaza/emite la solicitarea beneficiarului.
Dosarul pentru obtinerea autorizatiei de construire este format din:
cerere autorizatie de construire,
copie act identitate beneficiar/ solicitant,
copie legalizata act de proprietate(contract de v-c, certificate mostenitor),
copie dupa certficatul de urbanism,
avizele si acordurile mentionate in certificatul de urbanism,
acordul bancii ipotecare daca este cazul,
studiu geotehnic,
dovada de luare in evidenta de la ordinul arhitectilor,
dovada platii taxelor : de autorizatie si catre OAR, proiect arhitectura– piese scrise si desenate faza PAC.