avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am inchiriat o constructie care nu are autorizatie de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am inchiriat o constructie care nu are autorizatie de constructie

Buna ziua. Detin o societate comerciala care in urma cu 6 luni a inchiriat o cladire pe un termen de 5 ani. In urma cu putin timp am aflat ca aceasta cladire nu are autorizatie de constructie, ea fiind construita pe o conducta.
Va rog sa imi dati un sfat si sa ma informati daca eu trebuia sa ma interesez de situatia acestei constructii sau cel care mi-a inchiriat-o (proprietarul cladirii) este raspunzator.
Ce pot face in cazul in care Primaria hotaraste demolarea acestei cladiri? Mentionez ca am investit destui bani in aceasta pentru a o amenaja conform domeniului meu de activitate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:48, 8 Februarie 2011
Proprietarul cladirii trebuie stie ca a construit fara autorizatie iar dvs verificati-va contarctul de inchiriere . Pentru viciul ascuns puteti solicita daune .
Eu nu inteleg cum s-a facut acest contract de inchiriere. La contractul de inchiriere trebuia sa se anexeze titlul de proprietate din care sa rezulte cine este proprietarul si bunul imobil ce face obiectul contractului. Ori avand in vedere ca nu exista autorizartia de construire si procesul-verbal de finalizare a lucarii proprietarul nu putea sa faca dovada existentei imobilului, ci numai proprietatea asupra terenului.

Cum a fost inregistrat acel contract la Administratia Financiara si la ORC?

Contractul este facut intre firma mea si firma lui. Din acest motiv nu a mai fost nevoie de inregistrare la Administratia Finainciara iar la Registrul Comertului in momentul deschiderii punctului de lucru am atasat actele terenului contractul de inchiriere si cam atat. In contractul de inchiriere este trecut obiectul inchirierii 100mp constructie + 100 mp teren aferent.
Ma surprinde faptul ca la ORC nu au fost probleme. Din cate spuneti la contractul de inchiriere avand ca obiect 100 mp constructie ati anexat numai un dovada proprietatii asupra terenului si constructia de unde reiese?#-o

Pe de alta parte nu poate fi societatea dvs sanctionata pentru ridicarea unei constructii fara autorizatie.



Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata imobil svisarinescu svisarinescu Buna ziua . Am o firma care inchiriaza o parte din cladiri si teren unei alte societati pentru sediu social. Cladirea pe care o inchiriez are o suprafata la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - constructie fara autorizatie pe teren in propr. IonValentin IonValentin Am dobandit in 1990 casa pe terem 100mp. si curte 94,62mp. Pe terenul liber de constructii ( 94,62 mp. curte ) mi-am propus sa construiesc in 1991 o cladire ... (vezi toată discuția)
Proprietar teren, proprietar cladire construita pe acel teren qwerty123456 qwerty123456 In urma cu 15 ani am inchiriat 30 mp, teren intravilan, unei firme pentru a-si deschide un magazin. Pe acel teren firma si-a construit o cladire, dar nu cunosc ... (vezi toată discuția)