avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces cu primăria pentru modificare proiect pod ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces cu primăria pentru modificare proiect pod circulabil in mansarda.Am construit între anii 2007-2011 o casa pentru care am avut ...

Am construit între anii 2007-2011 o casa pentru care am avut autorizație de construire. Casa este și acum la rosu, pentru că in perioada dupa 2011 nu am avut posibilitatea sa o terminam. In perioada de valabilitate a autorizației de construire am făcut in loc de pod circulabil, mansardă pe baza unei dispoziții de santier emisa de arhitectul proiectant. Dacă ne-am oprit cu construcția, nu am mai fost la primărie să facem modificarea autorizației de construire, apoi aceasta a expirat. Între timp vecinii si-au finalizat construcția și au demolat gardul despărțitor dintre proprietățile noastre, practic lăsându-se construcția noastră drept graniță. După nenumarate discuții cu ei, am decis să începem un proces de granituire. În anul 2016, aceeași vecini au reclamat faptul că am adus modificări proiectului nostru( mansardă in loc de pod circulabil) fără refacerea autorizația de construire si am fost amendați de primărie. Am făcut plangere conventionala împotriva procesului verbal, dar a fost respinsa. Noi depusesem actele pentru procesul de granituire, iar în momentul în care ne-am dus să depunem actele pentru autorizație, ni s-a cerut cadastru nou în eterra. Noi nu puteam face acest cadastru pentru că hotarul ne fusese încălcat. Primaria ne-a dat in judecata pentru lucrările făcute fără modificarea autorizației, deși eram in imposibilitatea de a o obține. Am cerut suspendarea procesului cu primaria pana la rezolvarea procesului de granituire, lucru care a fost acceptat.de instanța. Procesul de granituire a durat 7 ani. La terminarea acestuia, prin care am obtinut ceea ce ne fusese furat, am început demersurile pentru intrarea în linie dreapta cu actele pentru modificarea autorizației, dar ni s-a cerut din nou cadastru, desi aveam 3 expertize topografice. In primul rând ni s-a schimbat numărul casei, am așteptat o luna pentru nomenclatorul stradal. Apoi am chemat cadastristii să facă măsurători pentru noul cadastru, dar vecinii au spus ca nu sunt interestati să isi modificarea cadastru conform hotărârii judecatoresti și am fost nevoiți sa ii executam silit pentru a-si muta hotarul. A durat 5 luni pana la rezolvarea dosarului de executare silită. Apoi nu ni s-au primit actele la OCPI, pentru că aceeași vecini nu voiau sa-si refaca actele. 3 luni a durat pana au depus si ei, apoi am depus imediat și noi actele pentru cadastru și atunci au fost acceptate de OCPI. Și acolo am așteptat o lună. Între timp primisem repunerea pe rol a procesului cu primaria, dar noi nu reusisem să intram in posesia cadastrului nou in eterra iar Judecătorul, după 3 amânări, a hotărât ca desi am avut timp suficient, nu am obținut autorizația și lucrările trebuie desfiintate. Am făcut apel, așteptăm fixarea datei. Între timp cu cadastrul obținut, am făcut expertiza MLPAT pentru construcție și am depus actele la primărie pentru certificatul de edificare a construcției. Ni s-a răspuns printr-o adresa că nu ne pot emite acest certificat pentru că avem un proces pe rol cu ei. Credeți că avem vreo șansă că in apel să obținem anularea desfiintarii lucrărilor făcute fără autorizatie acum aproape 15 ani? Legea 50/ 1991 a suferit o serie de modificări, poate ne puteți ajuta cu un răspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2025
mirve, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pt.modificari interioare doru barbu doru barbu Acum 4 ani am cumparat un ap. cu 2 camere,cu acte legale,printr-o agentie facand si un credit ipotecar la banca.Fostul proprietar a facut o usa pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie extindere mansarda alexxiabili alexxiabili Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca se poate cu raspuns la urmatoarea problema. Am inceput constructia unei case parter + pod. Acum as dori sa ma extind si ... (vezi toată discuția)
Unirea a doua apartamente CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, in viitorul nu foarte indepartat s-ar putea sa achizitionez apartamentul vecin. [b]As vrea sa le unesc[/b]. [b]Peretele prin care vreau sa fac ... (vezi toată discuția)