avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... autorizatie extindere mansarda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

autorizatie extindere mansarda

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca se poate cu raspuns la urmatoarea problema.
Am inceput constructia unei case parter + pod. Acum as dori sa ma extind si sa fac o mansarda in loc de pod. Intrebarea mea ar fi daca exista posibilitatea sa construiesc mansarda fara autorizatie de extindere (daca exista asa ceva)? Cat ar fi amenda pt asa ceva?
Sau daca stiti ce acte sunt necesare pt autorizatia de extindere( daca mai este necesar proiect, cadastru, alte taxe)?
Mentionez ca pentru parter exista autorizatie de constructie, avize...etc. mai putin receptia finala.
Multumesc!
Puteti solicita la primarie Servicul urbanism o completare a autorizatiei de construire prin adaugarea mansardei in locul podului, care se face prin modificarea proiectului de constructie initial. Deci va trebui sa modificati proiectul prin compartimentarea podului, amenajarea lui ca si spatiu de locuit. Nu exist impediment in a face acest lucru. Puteti sa amenajati podul si fara autorizatie dar niciodata nu o sa puteti inscrie in cartea funciara o suprafata care nu este mentionata in vreun act, fie contract de vanzare-cumparare, fie autorizatie de construire.
Puteti solicita acest lucru mai ales ca inca nu ati facut receptia finala si pentru faptul ca nu extindeti constructia cu un alt corp ci doar ca vreti sa transformati podul in locuinta prin amenajarea lui.
Cadastrul il veti efectua numai dupa ce aveti si receptia finala, acel proces verbal pe care il emite primaria prin serviciul de urbanism.



Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
Alexandrina Mihai,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara autorizatie de construire noua victoria teo victoria teo acum 10 ani am construit casa cu autorizatie care includea si mansarda; din motive financiare am renuntat la amenajarea mansardei; in procesul de receptie la ... (vezi toată discuția)
Construire mansarda prima casa imene imene Buna ziua, Am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Imobilul se afla la etajul 1 intr-o vila si as avea posibilitatea construirii unei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită ... B123456 B123456 Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită la limita proprietăți. A obținut aprobări pentru c\" extinderea construcției existența pe ... (vezi toată discuția)