avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire mansarda prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire mansarda prima casa

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Imobilul se afla la etajul 1 intr-o vila si as avea posibilitatea construirii unei mansarde. Va rog sa imi spuneti cine este proprietarul acestei mansarde, eu sau banca.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: imene , utilizator 08:23, 30 Iunie 2015
proprietar devine acela care intabuleaza dreptul de proprietate asupra bunului imobil=
mansarda
In cazul dvs,este necesar initial sa obtineti acordul tuturor locatarilor ,ulterior sa realizati proiect tehnic,sa solicitati serviciului urbanism din primarie emiterea de autorizatie de constructie,certificat de urbansim
La finalul executarii mansardei ,in baza documentelor justificative urmeaza sa realizati cadastrul,in baza caruia urmeaza sa solicitati la ocpi notarea dreptului de proprietate asupra constructiei noi in registrul national de intabulare a proprietatilor
Dv. sunteti proprietar asupra apartamentului pe care il aveti azi, nu banca.
Daca insa noua constructie va intra sub ipoteca bancii sau nu depinde de modul in care construiti, ca imobil individual sau ca extindere a celui existent. De asta depinde si necesitatea acordului bancii creditoare.
Multumesc. Mansarda doresc sa o construiesc ca imobil individual.
Prin urmare, mansarda nu are legatura cu programul prima casa, nu? Ca nu mai inteleg mesajul initial atunci...
Multumesc, mi-ati fost de mare ajutor.

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Intabulare, apartamentare mansarda izomihai izomihai Buna ziua.Firma la care lucrez,o firma de constructii,s-a lovit de urmatoarea problema.in schimbul anveloparii unui bloc de 4 etaje si 2 scari,asociatia de ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)