Buna ziua,
Am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Imobilul se afla la etajul 1 intr-o vila si as avea posibilitatea construirii unei mansarde. Va rog sa imi spuneti cine este proprietarul acestei mansarde, eu sau banca.
Multumesc.
proprietar devine acela care intabuleaza dreptul de proprietate asupra bunului imobil=
mansarda
In cazul dvs,este necesar initial sa obtineti acordul tuturor locatarilor ,ulterior sa realizati proiect tehnic,sa solicitati serviciului urbanism din primarie emiterea de autorizatie de constructie,certificat de urbansim
La finalul executarii mansardei ,in baza documentelor justificative urmeaza sa realizati cadastrul,in baza caruia urmeaza sa solicitati la ocpi notarea dreptului de proprietate asupra constructiei noi in registrul national de intabulare a proprietatilor
Dv. sunteti proprietar asupra apartamentului pe care il aveti azi, nu banca.
Daca insa noua constructie va intra sub ipoteca bancii sau nu depinde de modul in care construiti, ca imobil individual sau ca extindere a celui existent. De asta depinde si necesitatea acordului bancii creditoare.
Intabulare mansarda
petunie
Buna ziua
Am urmatoarea problema:
In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)