avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare, apartamentare mansarda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare, apartamentare mansarda

Buna ziua.Firma la care lucrez,o firma de constructii,s-a lovit de urmatoarea problema.in schimbul anveloparii unui bloc de 4 etaje si 2 scari,asociatia de proprietari ii vinde constructorului terasa blocului. schimbul acesta s-a realizat in 20.12.2011 data incheierii autentificarii contractului de vanzare cumparare in fata notarului,prin acordul a 2/3 din numarul total de proprietari.dupa intrarea in posesie a terasei de catre constructor acesta si-a intabulat-o.constructorul dupa anveloparea bloculuia a trecut la constructia mansardei care contine 8 apartamente cu toate autorizatiile si aprobarile necesare.constructia mansardei a inceput in 07.07.2012 si azi 17.07.2014 asteptam sa vina un inspector de la primarie pentru receptia lucrarii.a aparut 1 problema de ordin juridic:
1.in bloc,deci sub apartamentele de la mansarda, sunt 4 apartamente la care sunt puse sarcini in CF de interdictie de instrainare pe cote parti comune indivize de catre bancile de la care s-au imprumutat.iar un apartament din cele 4 este achizitionat prin pregramul "Prima Casa" unde creditor 50 % este si statul roman prin ministerul finantelor.
Cum intabuleaza si apartamenteaza beneficiarul mansarda in cazul in care Ministerul de Finante nu isi da acordul de instrainare cote parti indivize care-i revin din terasa apartamentului in discutie?precizez faptul ca nu inteleg de ce nu s-au facut acesti pasi de stergere a sarcinilor din CF a acestor 4 apartamente inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare intre as. de locatari si constructor-beneficiar a terasei blocului. in decembrie 2011 inca era valabila vanzarea terasei blocului cu acordul a 2/3 din totalul proprietarilor,dupa care s-a declarat neconstitutionala. proprietarul apartamentului achizitionat prin programul "Prima Casa" s-a adresat printr-o cerere catre Ministerul Finantelor,directia de trezorerie si datorie publica,bucuresti,str. appolodor,17 prin care solicita ca statul roman sa-i acorde stergerea acelor interdictii de instrainare pe cotele parti comune indivize.daca statul roman nu isi da acordul, beneficiarul nu poate intabula si apartamenta mansarda.cum se poate rezolva aceasta speta ?

Alte discuții în legătură

Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc PD PD Buna ziua, Ce se intampla cu un proprietar dintr-un bloc cu 15 apartamente care nu este de acord cu mansardarea restul de 14 vor mansardare, apartamentele ... (vezi toată discuția)