avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este necesara autorizatie de construire noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este necesara autorizatie de construire noua

acum 10 ani am construit casa cu autorizatie care includea si mansarda; din motive financiare am renuntat la amenajarea mansardei; in procesul de receptie la terminarea lucrarilor nu se specifica nimic despre neamenajarea mansardei iar documentatia de cadastru pentru intabulare s-a facut fara mansarda (mansarda ramasa podul casei)

acum am vrea sa amenajam mansarda pentru locuit; este necesara o noua autorizatie, sau o putem face in baza celei vechi si completam cadastrul si declaratia la directia de taxe si impozite a primariei?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:03, 22 Martie 2011
Lucrarile se pot efectua in perioada de valabilitate a autorizatiei. Deci eu cred ca va trebui sa solicitati autorizatie pentru amenajare mansarda.
Nu stiu exact ce scrie in autorizatia de construire, dar cata vreme s-a facut receptia finala, nu se vorbeste ca s-ar fi facut receptia acestei mansarde, nu ati putut intabula dreptul asupra mansardei, nefiind inclusa in procesul verbal de receptie, cred ca e mai bine sa va luati o alta autorizatie ... la taxe poate ati reusi cumva sa o dregeti, dar la CF aveti nevoie de proces verbal de receptie si exista riscul sa nu puteti intabula dupa finalizare.
Necesara Autorizatie de construire, pentru extindere-este mai simplu de luat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie extindere mansarda alexxiabili alexxiabili Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca se poate cu raspuns la urmatoarea problema. Am inceput constructia unei case parter + pod. Acum as dori sa ma extind si ... (vezi toată discuția)
Intabulare raduch67 raduch67 Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)