Cereți-le juriștilor Primăriei să dovedească faptul că sumele cerute proprietarilor (mai ales fondurile Asociației) s-au făcut aplicând textul Art. 45 din Legea 230/2007
(1) Anul fiscal al Asociației de Proprietari este anul calendaristic. (2) Înainte de începutul următorului an fiscal şi pentru fiecare an fiscal ce urmează, Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta proprietarilor în Adunarea Generală un Buget Anual de Venituri şi Cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile Asociaţiei de Proprietari, inclusiv fondurile necesare organizării şi funcționării acesteia. (3) Proprietarii membri ai Asociaţiei de Proprietari au obligația să aprobe şi un Fond de Reparații anual, necesar pentru repararea şi îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta Adunării Generale SUMA ANUALĂ necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond ... Plăţile pentru repararea şi îmbunatățirea proprietății comune se vor face din Fondul de Reparaţii.
* H.G. 1588/2007, art.24, alin.(2): „Fondul de Rulment se constituie (...) potrivit hotărârii Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari ...”; Alin.(5): „Asociaţia de Proprietari va constitui un fond pentru repararea părţilor de construcţii/instalaţii aflate în proprietate comună, fond cu perioadă de folosire limitată, care va fi depus în contul Asociaţiei de Proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.”
Fără un Buget anual și fără hotărâri ale Adunărilor Generale anuale, nu se pot cere sume proprietarilor, pentru că n-au aprobarea lor !
Doar dacă s-a aplicat acest art.45, contabilitatea este în regulă, respectând legislația fiscală !