Astazi m.a muscat un bichon al unei femei intr.o scara ea tinandu.l in lesa. Mi.a dat sangele dar pt ca e caine de talie mica nu au cum sa ii dea amenda..ce as putea face sa ii dea o amenda sau sa o puna sa cheltuie ceva bani pentru ca alfel musca si pe altii si tot ea era cu clanta mare...pot obtine bani de la ea?eram in timpul serviciului..de la ei pot obtine ceva?
Evenimentul produs trebuie comunicat la ITM de catre angajator (daca erati in timpul serviciului) si cercetat de o comisie numita de angajator. Dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM si daca sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.5 lit.g), evenimentul se inregistreaza de catre firma ca accident de munca si se intocmeste FIAM.
Cu copiile dupa documentele de cercetare puteti deschide actiune in instanta civila impotriva stapanei cainelui si cere daune materiale si/ sau daune morale.
Puteti sesiza politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data si veti primi tot in scris, raspuns, despre masurile luate.
Si nu stiti daca sunt costuri pe care le voi suporta eu? Era un caine bichon si daca ma duc la politie aud ca imi spun sa merg acasa ca nu era un caine periculos..mi s.a invinetit si a curs sange. Deci se vede stiu adresa propietarei.. sediul muncii este in oras mare la noi este un oras mic..o fi vre.o problema daca anunt vin aici ei pt cercetari sau alerg doar eu?daca nu imi mai raspunde stapana acum daca merg la ea?eram la munca deoarece lucrez pe teren si trebuiau sa ne dea ceva impotriva cainilor sa nu ne atace dar nu ne.au dat..pot obtine bani si de la ei sau o sa ma aleg cu datul afara de la munca?
Obligatia dvs. este sa anuntati angajatorul de producerea evenimentului.
Ar trebui sa va prezentati (trebuia sa o faceti imediat) la spital daca muscatura s-a invinetit pentru investigatii si sa primiti un document medical, scris, eventual concediu medical. Pentru cercetarea evenimentului de catre angajator, documentul medical este obligatoriu.
Nu trebuie sa va prezentati dvs. la ITM. Angajatorul este cel care face demersurile la ITM, dupa ce l-ati anuntat dvs. de producerea evenimentului.
Nu vad motivul pentru care ati putea fi dat afara din serviciu daca cele mentionate de dvs. se adeveresc. In dosarul de cercetare a evenimentului ar trebui sa se regaseasca aspectele legate de dotarea dvs.pentru aparare impotriva cainilor.
Am fost si mi.au spus asistentele ca nu e grav si sa ma duc sa pun gheata si spirt acasa...medicii din ro..ce sa mai.. au spus ca nu e grav eu ma dusesem sa fac antirabicul acela sau cum se numeste o sa anunt seful si sa vad daca o sa faca vreun demers sau nu vor misca nici un deget..va multumes pt raspuns
Solicitati de la spital, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa va elibereze o adresa din care sa reiasa conditiile de prezentarea a dvs. la medic pentru examinare si diagnosticul pus. In fisa de la urgente medicale ar trebui sa se regaseasca aceste date.
Accident
andreivalentin
Buna ziua am si eu o intrebare mama e la pat de 2 ani din cauza unui barbat care cosea cu tractorul agricol si a lasato fara picioare de doi ani de zile nu am ... (vezi toată discuția)