avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe donatie

Buna ziua,
Baiatul meu doreste sa ne doneze prin transfer bancar o parte din suma rezultata din vazarea bunurilor mostenite de la bunici .Sumele incasate din vanzare au fost prin banca.Cum procedeaza si ce taxe se platesc?
Cel mai recent răspuns: borcuta , utilizator 14:15, 14 Iulie 2017
Care este suma donata?
35000 euro.Mentionez ca sunt pensionara.
Multumesc
Onorariul minim este de 400 lei +tva 19%, adica 476 lei.
Repet, minim.
Exista posibilitatea de a-mi transfera in cont sume mai mici lunar fara a mai face prin notariat donatie pe toata suma? Si ce suma s-ar putea transfera.
Multumesc,
Da, exista aceasta posibilitate.
Insa nu aveti nici un document justificativ.
Poate la un moment dat veti folosi banii pentru achizitionarea unui imobil. Nu veti avea nici o dovada ca banii au fost donati, ca provin din vanzarea unui bun imobil etc
Pana la urma vreo 500 de lei nu sunt un capat de tara sa incheiati donatia in forma autentica.

Alte discuții în legătură

Virament vânzare cumpărare in alt cont decat proprietar Pilifica Pilifica Buna ziua, Vreau să vând apartamentul si sa fac transferul banilor direct in contul băiatului meu. Eu si sotia suntem proprietari si am vrea sa le facem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire costache1 costache1 sotul meu e singur la parinti ca sa ne dea casa soacra prin vazare cumparare cum trebuie sa facem actele ia ar avea pretentie la o camera dar actele sa ... (vezi toată discuția)
Etape donatie m2oni m2oni Bunicii mei vor sa imi doneze un imobil. Ce etape trebuie sa parcurga in acest sens? Ce drepturi ulterioare donatiei voi avea eu? (vezi toată discuția)