avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Virament vânzare cumpărare in alt cont decat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Virament vânzare cumpărare in alt cont decat proprietar

Buna ziua,
Vreau să vând apartamentul si sa fac transferul banilor direct in contul băiatului meu. Eu si sotia suntem proprietari si am vrea sa le facem un cadou de nunta.
Oare se poate stipula la notar ca banii sa fie virați de catre cumpărător direct in contul băiatului?
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
Pilifica, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:31, 13 Aprilie 2022
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti, dar nu va recomand. Dacă intenția dvs este sa va gratificati fiul, este bine sa faceți lucrurile cât mai clar.
Viramentul se face între părțile contractului de vânzare. Vanzator și cumparator. Partile din contract trebuie sa fie partile din documentul bancar. Restul sunt terți.
Încasați banii în contul dvs.

Ulterior, puteți sa ii donați fiului suma obținută, încheind un contract de donație la notar.
Dacă vreodată, fiul va folosi banii pentru achiziția unui imobil, va putea prezenta dovada ca banii respectivi provin dintr-o donație de la parinti, urmând ca imobilul achiziționat sa fie bun propriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
raluk0207, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si donatia sa o faceti numai catre fiu, nu catre fiu si nora. Cine stie ce se poate intampla peste 20, 30, 40 de ani...
Daca ii daruiti banii fiului inainte de incheierea casatoriei, banii vor fi bun propriu, fara notar si alte batai de cap. Din contul dvoastra ii transferati in contul lui, aceeasi banca, zero taxe/comisioane. Atentie daca mai aveti copii! Nu intru in amanunte, un avocat va lamureste ce vreau sa zic.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dar manual surpriza ? smeagull smeagull Buna ziua, Am o intrebare teoretica. Speta: parintii unui copil unic (si casatorit) doresc sa ii doneze acestuia, ca bun propriu, o suma mare de bani, cu ... (vezi toată discuția)
As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si ... Amitrica Amitrica As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)