avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aer conditionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aer conditionat

Cum pot convinge vecinii de la etajele superioare sa și monteze recipiente pt colectarea apei de la aerul condiționat? Eu stau la parter și la fereastra mea este mereu apa. Convingere legala...
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 15:01, 14 Iulie 2017
Potrivit Legii 230 privind activitatea asociaţiilor de proprietari, orice intervenţie în proprietatea comună şi la faţada blocului (care, de asemenea, este considerată proprietate comună) se face cu aprobarea asociaţiei şi a locatarilor adiacenţi.
Aparatele de aer conditionat filtreaza aerul din incinte si retin pe textura filtrului microorganisme, bacterii, etc. Prin condensul care se elimina, se spala de fapt filtrele si prin urmare acest condens poate contine substante nocive. Pentru evitarea contaminarii mediului inconjurator si a persoanelor din jur, normele sanitare si normele ssm prevad obligativitatea colectarii acestui condens in vase inchise si/sau a evacuarii, controlate, in canalizare.
Pentru lamuriri suplimentare privind riscurile pentru sanatatea celor expusi, consultati Cerintele minime de securitate pentru protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenti biologici, aprobate prin HG nr. 1092/ 16.08.2006.
Aprobarea asociatei și a locatarilor adiacenți nu exista. Următorul pas ar fii proces de judecata?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu gasiti intelegere pe cale amiabila, eventual prin asociatia de locatari, astfel incat fiecare proprietar de apartament sa colecteze condensul rezultat de la aparatele de aer conditionat, puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica, Agentia teritoriala de mediu si ITM (numai daca printre proprietari sunt si firme) cu nr. de inregistrare/ data. Se vor declansa anchete si se vor stabili masuri obligatorii, in caz contrar se vor aplica amenzi contraventionale.
Nu sunt firme și nici înțelegere amiabila nu exista. Mulțumesc frumos pentru informații!
Nu am înțeles prea bine...Pot face sesizare doar dacă sunt firme?

Alte discuții în legătură

Aparat aer conditionat cleo24774 cleo24774 Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si am un aparat de aer conditionat care are furtunul de condens undeva pe latura balconului inchis. In fiecare vara am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumpărat recent un apartament la etajul 4 care ... Paul_paulo Paul_paulo Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament la etajul 4 care are deja montat un aparat de aer condiționat. Acel tub prin care picura condensul era în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem si noi o problema cu vecinii cu aparate de aer conditionat ... Bogdan1112 Bogdan1112 Buna ziua! Avem si noi o problema cu vecinii cu aere conditionate. Situatia este urmatoare: noi stam la parterul unui bloc si avem o curte privata. ... (vezi toată discuția)